(no subject)

Jul 14, 2013 14:28

"Ніч у Львові" - дійство, яке привернуло мою увагу ще минулого року, проте тоді не вдалось відвідати жодного заходу. Оскільки було багато позитивних відгуків, тому вирішила цьогоріч не пропустити.
"Нічним" днем було вибрано п'ятницю і дуже актуально, зважаючи на вчорашню та сьогоднішню погоду. В четвер нашвидкоруч зліпили собі програмку, вибір вже був дещо обмежений, бо на кілька цікавих подій вже не було квитків.
По факту ми "виконали" чотири пункти з п'яти запланованих, коротенько по порядку:
* на 20-ту прийшли на концерт скрипкової музики у храм Св. Апостолів Петра і Павла (Костел Єзуїтів). В костелі я ніколи раніше не була, було цікаво побачити його зсередини - дуже красиві фрески, жаль що місцями зруйновані. Не в кожному храмі мені комфортно, а тут було дуже спокійно, картину доповнювала чудова скрипка.
* на 21-шу побігли до Львівського історичного музею на екскурсію відділом давньої історії Львова. Саме в цій частині історичного музею ми ще не були. В експозиції було представлено історію, побут, військові обладунки і зброя часів Галисько-Волинської держави та пам'ятки міського самоуправління 17-18 ст. у Львові. Велике дякую нашому екскурсоводу Ярославу за цікаву інформацію та чудову дикцію, видно було, що в людини текст йде від серця.
* в 22-й зайшли на екскурсію до Латинської Катедри. Тут я також ще не була. Найбільше вразили своєю красою вітражі, але слабке освітлення не дозволяло сповна  роздивитись цю красу, тому обов'язково схожу сюди ще раз, але вже в день.
* в 22:45 ми вже стояли під Галереєю львівських левів, там на нас чекала екскурсія "Львівські леви - Обереги" підземеллям та вулицями міста. Тут нас спіткало розчарування, адже підземелля виявилось звичайним підвалом, навіть меншим ніж в домі моїх батьків, ніякою старовиною там не пахло, все було сучасно, цивільно і стерильно. Запускали нас порціями, дівчина-екскурсовод говорила дуже театрально, швидко і без потрібних акцентів, інформація не сприймалася, ставало нудно. Екскурсію містом можна назвати "погонею за парасолькою", екскурсовод певно змерзла, бо бігала так швидко від об'єкту до об'єкту, що ми за нею ледве встигали, а для того щоб ніхто не загубився і бачив напрямок погоні піднімала над головою парасольку. Так як на вулиці взагалі не було чути, що розказують про левів громаді, ми вирішили не продовжувати погоні :). Зустрілися з друзями і ще трішки погуляли нічним містом.
Враження залишилися яскраві та позитивні, бо я не тільки побачила нове та цікаве, зустріла багато знайомих облич, а й вкотре переконалася наскільки нічний Львів буває теплий та привітний.

Сьогодні останній день, ще є можливість щось відвідати. 

надолужування втраченого, враження, Львів

Previous post Next post
Up