Про опального комбата Мельничука.

Jun 04, 2015 08:14

Сергея Мельничука знал еще до того как началась война.


С весны 2014 года единицы говорили, что войны не избежать. Первый кто открыто об этом сказал еще в марте 2014 года, был Темур Юлдашев, следующим был Мельничук. Последний раз с Сергеем Мельничуком мы встретились на ступеньках Абсолюта в Луганске, на кв. Героев Сталинграда разговаривали буквально минут пятнадцать и тогда я ему поверил, он говорил, что война неизбежна, но есть определенные люди, которые уже завтра будут защищать Украину с оружием в руках от российских оккупантов.

В мае месяце под командованием Мельничука был создан Айдар, а я Мельничука в следующий раз увидел только на похоронах Темура Юлдашева ...
Лично я верю комбату и уверен, что те, кто сегодня проголосовали за снятие с него неприкосновенности и сотой доли не сделали для Украины из того, что сделал для Украины Мельничук.
Вчера в новостях Айдара на ФБ написали:
Нам вдалося взяти перші коментарі після останнього голосування у Верховній Раді від Мельничука!

Мельничук вийшов із касти «недоторканих», але продовжить боротьбу із прокурорським свавіллям!

Сьогодні у Верховній Раді пройшло голосування по трьом питанням стосовно Сергія Мельничука, за результатами якого із народного депутата, першого комбата батальйону «Айдар» знято депутатську недоторканість, але досягнуто майже одностайної згоди народних депутатів про відмову у видачі дозволу на арешт чи затримання Мельничука.

Сам Мельничук стримано відреагував на результати голосування, спершу подякувавши всім тим небайдужим, хто виступив на його захист, та висловив шкодування, що добровольців і надалі використовують як заручників у політичній грі. «Я дякую всім депутатам та представникам фракцій, які висловили слова підтримки. Я сам давно прагнув знищення самого поняття депутатської недоторканості, тої касти, що живе над суспільством. Але у сьогоднішніх умовах це рішення мені нав’язали, чим значно ускладнили мені протистояння із прокурорською та міліцейською машиною репресій» - розповів депутат.

«Я також дуже вдячний колегам, які проголосували проти мого арешту і затримання» - розповів колишній комбат. «Тим самим депутати зберегли обличчя парламенту, і дали мені можливість продовжити боротися із свавіллям прокуратури та фальшивими звинуваченнями».

Мельничук також наголошує про численні зловживання та перекручення у поданнях Генеральної прокуратури. «Сьогодні ми бачимо свавілля прокуратури, адже своїми клопотаннями прокурор намагається підмінити функції суду через рішення ВР, що є юридичним нонсенсом. Внесли подання не тільки про зняття недоторканості, а і про арешт» - розповів Мельничук.

Зі слів Мельничука, він не боїться судових розглядів. Його єдиним проханням було до депутатів забезпечити максимальну прозорість таких слухань, із широким залученням ЗМІ та громадських спостерігачів. «Я радий, що мої колеги сповідують ті ж принципи, що і я, і налаштовані боротися із прокурорською гідрою до останнього. І, я знаю, це буде найбільш гучна справа за час незалежності» - зазначив Мельничук.

Крім того, враховуючи свій новий статус, народний депутат зазначив, що тепер очікує нових провокацій проти себе. «Нагадую, я не маю схильності до суїциду. Я не збираюся чинити збройний опір. Але очікую недолугих провокацій від прокуратури» - зазначив Мельничук.

Також Мельничук наголосив, що сьогодні триває планована кампанія із знищення добровольців. «Сьогодні знищують добровольців, носіїв правди, які знають, як військове командування розв’язує війну на сході та сприяє тому, аби вона кровоточила і не припинялася!» - підкреслив перший комбат «Айдару».

Мельничук не очікує нормальної роботи прокуратури чи слідства, адже після Майдану минув рік, а методи і люди у прокуратури лишилися ті ж самі, як і при Януковичі. З його слів, марно сподіватися на справедливість при нашій судовій системі, яка повністю виконує вказівки прокуратури. Настав час люстрації!

«Я не дозволю нікому називати батальйон «Айдар», який я створив у травні 2014 року, бандою! Не за такий статус полягло 119 бійців, героїв, багато з яких вмирали на моїх руках!» - розповів комбат.

«Але державі, яка в судах відмовляє родинам загиблих у виплатах компенсацій та навіть у статусі учасників бойових дій - певно така ситуація більш вигідна! Ми їм давно поперек горла!». Попереду нова хвиля боротьби за справедливість, тож ми запрошуємо всіх громадських активістів, адвокатів, правників до співпраці і подальшого протистояння свавіллю судової системи! Дякуємо усім за підтримку! З нами Бог!

Держись, комбат!

ОО ЛПГ, Выборы в Украине

Previous post Next post
Up