Хоббіт, або мандрівка туди-сюди

Dec 23, 2012 22:51

Тільки що подивилась Хоббіта. На жаль, не в кінотеатрі, а у піратській версії (зате мої орки розмовляли іспанською! 8)): зі зрозумілих причин, вибратись зараз до кіна я не можу. Але, народ, хто може і ще не дійшов - БІГОМ!!
І краще у 3Де.
Бо Пітер Джексон явно замаскований під хоббіта майяр чарівник.
Просто у мене немає іншого пояснення тому, що можна так переінакшити сюжет, героїв, антураж - і настільки вхопити дух і настрій книги! Це щось неймовірне!
І пасторальний Шир, і загадково-дивакуватий Гендальф, і ще типу не зкурвлений Саруман... Казка, зовсім несхожа на епічну розповідь Володаря перснів.
Але кільце вже втекло від Голлума.
Але Зелений ліс вже називають Лихоліссям.
Але у Барад-Дурі, кажуть, з'явився Некромант...
Чуєте, чим пахне? ;)
Як у сітку кинуть нормальну версію, обов'язково запишу собі, бо то мастхевно.
А якщо вийде режисерська версія (не може бути, щоб не було!), навіть розведусь на двд - воно того варте!

Окремі враження від героїв.
Ну, пан Гендальф, звичайно, пречудовий. Хоча, мої враження сильно зіпсовані тим фактом, що цю роль пропонували Шону Коннері. І сер Коннері, можливо, вперше за свою акторську кар'єру, сів у калюжу - відмовився. Про що згодом,бузумовно пожалкував. А я відтоді коли дізналась про це, весь час уявляю його замість теперішнього актора. І, блін, Шон Коннері кращий!
Більбо. Класний. Він був чудовий у Автостопом по галактиці і у Шерлоці (привіт, доктор Ватсон!) і тут абсолютно на своєму місці. Таке типове, звичайне обличчя, що після безкінечної плеяди голлівудських красунчиків, видається майже красивим )
Торін і Балін - попадання стовідсоткове, браво! Торін оповитий трагічністю і фатумом, в очах десь на дні світиться дідова спрага до золота. Чомусь одразу стає зрозуміло, що смерть його буде героїчна - у героїв іншої не буває.
Голомозий Двалін і Бофур у вушанці підкорили моє серце (а Пітера Джексона, схоже, підкорили вушанки - їх у фільмі явно більше однієї)).
У інтернетах пальму симпатій взяв Кілі, а от мені з їх пари більше сподобався Філі з його заплетеними у кіски вусами )
Взагалі, гномів багато і враження змазуються, проте вони всі зачьотні і класні! Найкайфовіший був Орі: "Наважусь спокусити вас чашечкою ромашкового чаю..." )))
Радагаст Карий (у цьому перекладі Бурий. Може воно й так, але я залишаюсь вірною перекладу Северо-Запада. Старушка ))), який надміру захоплюється грибами і їздить у санях, запряжених кроликами. І не простими кроликами, а такими, що обганяють варгів на на пересічній місцевості!
Ну, і всі інші - Галадріель, Елронд, Трандуїл і король гоблінів, і троллі, і Азоґ...

А що вже казати про антураж!
Рівендейл, хоббічья нора, ліси і гори і велетні, що кидались камінням...
Ах...

З.І. На другу частину, хоч би там що, піду у 3Д. Хто зі мною? ;)

враження, фентезі

Previous post Next post
Up