(no subject)

May 01, 2009 01:57

Mijn bank is waar mijn tafel stond en andersom, en ineens klopt het. De eettafellampen die boven de tafel hingen zijn ook goed boven de bank, en de lamp naast de bank (een echte naastdebank-lamp) past ook wonderwel naast de tafel. Nu kan ik aan mijn tafel Spinoza lezen terwijl het zonnetje mijn gezicht blijft aaien. Dat was eigenlijk wel de belangrijkste persoonlijke gebeurtenis van koninginnedag 2009. Oh en ik heb mijn telefoon teruggevonden, want die was ik al erg lang kwijt en dat vonden mensen vervelend.

Ik blijf steeds vaker thuis nu de donkere hoek aldaar me niet meer meesleurt in zijn duistere spinsels. Ik lijk ook zonder de anderen redelijk daartegen verzekerd te zijn. Dat is fijn, natuurlijk. En als het toch gebeurt, dan ren ik naar beneden, in de veilige armen van de mensen die de Dirk van den broek bezoeken. Dan doe ik hun spelletje mee en doe ik net of ik gewoon ook net een pak melk nodig had. Niemand die raar opkijkt.

Hoe meer ik aan het idee begin te wennen dat ik binnenkort ook 'filosoof' achter mijn naam kan zetten (een idee dat ik verafschuw), hoe meer ik een afkeer krijg tegen academische exercitie. Daarom wil ik me graag bezig gaan houden met het verschuiven van tafels en banken en zelfs met het vervaardigen hiervan. Dus ik maak een mooi mapje van de van Goghs in het maanlicht die ik reeds heb vervaardigd en probeer er nog wat bij te knutselen, zodat ze me daar straks (2010) gaan aannemen, in Eindhoven, de "lichtstad". Deus me livre..
Previous post Next post
Up