Швайцарскый фільм “Вітус”

Dec 12, 2007 14:40

Для поліпшыня рівня німецкой бесіды стягнул єм сой фільм “Вітус”, выробництва Швайцариі. Лем без субтитрів смотрити не єм змюг: праві вшытко по швайцарскы, а то жах.



Гво фільмі оповідат ся о талановитым хлопчыку, якый од дитиньства показує залюбленіст до гры на фортепіяно. Раз під час вечіркы батькы презентуют Вітуса, бо так він ма на ймено, і єго талант гостям, якы єдноголосьні вызнают, же хлопец - геній. Но и конец безтурботному дитинсьтву. На нещестя щы й “ай-кью” в него 180.
Амбітна мама зачынат в барз особливий спосіб піклувати ся про розвиток таланту дзецка, змушуючы до кількагодиновых вправ на фортепіяно и пхаючы го до старшых клясів середньой школы.
А што Вітус? Він мріє о тым, жебы быти нормальным чловеком, бо в носі ма юж гевсы стараня родичів. Єдного разу прості шмарят ся з балкону долі. Добрі, же нич злого му ся не стало. Здоровий, лем “ай-кью” юж 120.
Ціле горе для мамы: мусит оддавати хлопця до звычайной школы. Што гірше, оказуєт ся, же Вітус не може грати, як то было нескорше. Накрыли ся вшелиякы мрії про кар‘єру великого піяністы. Лем в тым ся крыє хитріст чудо-дзецка, якый не тількы не розучыл ся грати и не стратил розум, а ищы згодом помюг родині.

Медже инчыма, ищы сесього року тот фільм трафил до попереднього списку претендентів на лаурята “Оскара” в катеґориі “Найліпшый фімль на іноземній бесіді”. Єднак до остаточного списку фільма не было.

раджу

Previous post Next post
Up