Фільмотворчіст - 12

Oct 08, 2007 19:54

МіхАлков, як він себе сам называт, мало кому ся любит. Певні про то, же корона на єго главі росне з кожным днем што раз веце. А єднак, трафяют ся чуда и навет такый режесмур може зняти доцна гарду стрічку. Мам на мысьлі «12».

Оповідат ся о присяглых, якы мают вырішыти долю чеченця - тот нібы гбыл свого прийомного отця. За єго покараня голосуют вшыткы, опріч єдного присяглого. Преці, гварит, не зме на ярмаку купувати кавуны.

То ищы стара, гамерицка п’єса «Дванадцет розгніваных мужы», также міхАлков мал лем перекласти ю на росийскый лад. И то ся подарило, дякуючы перфектній грі росийскых акторів, звичайні.



И гев ищы дашто. Натрапил єм в Мережи на інтерв’ю з гевсым режисером. Медже инчыма він так ся выповіл на тему чеченской войны, котру не раз указує во своій стрічці:

«Перешло пятнацят років йолопы-генералы, якы не знают ани росийской літературы, ани спогадів тотых генералів, котры воювали на Кавказі перед 200 роками, вырішыли, же мож розвязати питаня, додавшы на кожного чеченця по 30 росийскых жолнірів… Мы зме зачали боювати, не розуміючы, же Кавказ не єст сусідньом обласцьом, тото єст инча культура…»

Мож він не до конця скацапів?

раджу, мистецтво

Previous post Next post
Up