Життя нутра Києва

Oct 13, 2011 15:04



Велике місто живе своїм життям, про яке навіть не здогадуються не те що перехожі, але й самі кияни. Ну бо нутро Києва добре захищено пустим гамором вулиці та яскравими вітринами магазинів. Зовсім поряд із цією метушнею точиться інше життя. Чи вже потроху загинається під натиском нової навали - з боку архітектурних загарбників.



До будинку на Грушевського 4-б можна дістатися двома шляхами: або йдучи повз Жовтневий палац, або через двір за готелем «Дніпро». Звичайний такий собі будинок старовинної київської забудови з дуже незвичним розташуванням - бо у підніжжя пагорба. Він разом із іншими спорудами, що знаходяться впритул, уже кілька років знаходиться в підвішеному стані.


Одного дня увесь цей клаптик старого Києва може бути знищений на користь зведення красівава і блєстящєва многоетажнава дома. Те, що він аж ніяк не пасуватиме обличчю столиці, архітектурних загарбників не бентежить.



Натомість за будинок, де раніше розташовувалися майстерні художників, нині точиться боротьба. Мистецька боротьба. Ось зовсім непомітно для більшості киян у дворику Г4б відбувся фестиваль. Музика, перформанси, читання, майстер-класи органічно влилися в атмосферу дворику будинку.






Ціла команда талановитих людей, які й проводили цей фестиваль, вирішили піти далі - увійти в порожній простір будинку, у майстерню однієї художниці, яку безсоромно виселили рік тому.


На меті - створення у будинку арт-центру на кшталт берлінського Тахелеса, місця, де б молоді митці, музиканти, актори мали змогу демонструвати свої таланти. Пречудова задумка, особливо врахувати, що такий мистецький осередок буде в самому серці столиці. Непоганий крок від руйнування міста, чого ми вже наковатилися з лихвою.То ж хай живе Г4б!


шоп знали, Київ

Previous post Next post
Up