Muizen vangen doe je zo

Dec 18, 2007 18:28

Het is mondo simpel. Als je muizen in je kamer hebt en je prefereert dat ze opsodemieteren, maar je hebt geen zin om kleine grijsbruine kadavertjes uit muizenvallen te moeten pulken of telkens nieuwe muizenvallen te kopen...
...dan werkt het als een trein om gewoon een plastic tas aan je deurklink te hangen. Want daar klimt dan 's nachts een muis in (of overdag als de muis denkt dat je toch niet oplet). En die muis kan er dan vervolgens niet meer uit. 
Woeha! Eén-nul voor de grote mens. Op deze manier heb ik binnen achttien uur twee muizen gevangen, jawel. De ene was om vier uur 's nachts en die heb ik toen met een handschoen aan uit de plastic zak gevist en uit het keukenraam gegooid (de keuken is op de eerste verdieping). Dat druiste eigenlijk een beetje tegen mijn geweten in. De tweede was aan het eind van gistermiddag, die heb ik toen in de tuin losgelaten. Hij zit nu vast alweer in ons huis, maar ik vond het ook wel weer wat ver gaan om de muis eerst los te laten en vervolgens kapot te stampen of anderszins gewelddadig om zeep te helpen. Dat is gewoon niet helemaal mijn ding.

Nu nog bedenken wat ik met de volgende muis ga doen die zich op die manier laat verleiden door de inhoud van mijn niet-zo-tijdelijke vuilnisbak. Nog harder uit het raam gooien? In het park loslaten? Meenemen naar de eerste de beste Bitonees die een kat heeft? In een kooitje stoppen en domesticeren? (Dat laatste lijkt me geweldig, maar te onpraktisch voor woorden.) We zien het wel. Misschien komen we op deze manier nog wel van het muizenprobleem af ook.

leven in het algemeen

Previous post Next post
Up