Доктор предостерегает

Mar 11, 2024 11:54


Here's a video I made breaking down this X-Ray of young woman who was in a motor vehicle collision with her feet on the dashboard #FOAMed pic.twitter.com/tFRhoGZuRf
- Sam Ghali, M.D. (@EM_RESUS) March 7, 2024

Некоторые врачи считают, что класть ноги на приборную доску - хуевая идея.

интересности, #foamed

Leave a comment

mackba_kba_kba March 11 2024, 11:48:39 UTC

Есличо восстановить такое практически невозможно.

Reply

rvun March 14 2024, 10:25:14 UTC

Та ну, протезування тазового суглобу - поширена медична практика. Інша справа - нахера витрачати пару років життя на операції, відновлення, скоріше за все - це ще й не буде безкоштовно. Замість всіх цих неприємних речей - цілком реально просто проїхати в машині не задераючи ніг.

Reply

mackba_kba_kba March 14 2024, 12:22:48 UTC

Ну да, правильно, только это не восстановление а протезирование. Вместо сустава поставят металлический шифт. И это никогда уже не будет как оно было натуральным.

Reply

rvun March 14 2024, 14:57:28 UTC

Нє, щас роблять і голівку суглобу, і суглоб в зборі з титану - люди навіть бігають, ну болітиме трішки в дощ і холод. Але це - приблизно 100 кілобаксів за суглоб, і так - книжичку про інвалідність - таки видадуть. Але я все ж не розумію гламурних жінок, які так іздять, а потім довго лікуються, якщо не гинуть в найближчі 24 години з такими травмами - що, взагалі-то більш вірогідно, бо на ретгені - розрив тканин в паховій зоні і біля ануса, осколки кісток чи не в прямій кишці - при таких травмах, якщо не прооперувати в найкоротші терміни постраждалого - йому хана в лічені години, як хвилини. На мою думку - цей чудовий рентген належить вже мерцю, або перед тим.

Reply

mackba_kba_kba March 14 2024, 20:44:00 UTC

Та при такой травме там может быть что угодно. Там можно годами восстанавливать и не восстановить.

Сустав же полностью оторвало. А что там в малом тазу- я воопшэ боюсь себе представить. И вполне возможно кстати что это ужэ труп....

Але я маю запитати- пан є лікар?

Reply

rvun March 14 2024, 22:20:22 UTC

Ні, пан в глибокій юності згідно першій освіті інженегра-проектувальника електричних машин - розробляв апарати МРТ і КТ, а згідно другої освіти - писав замислувате ПО до таких приблуд. Я був молодий і мені були потрібні гроші. В ті далекі часи все ще доводилося робити це на кадаврах приблизно з такими ж проблемами при житті, як і в власника цього рентгену. До того ж - медики, як виявилося, люди вкрай недовірливі, вони наших добровольців обов'язково препарували, щоб подивитися, чи не звиздить машинка. Довелося бачити громадян з усякими травмами, і послухати від медиків, які травми дозволяють пожити в юдолі сліз ще 50 років при належному лікуванні, а які дозволяють щасливцеві відразу відправитися на небеса через внутрішню кровотечу чи взагалі - шок. Я б сказав, що власник цього знімку - прийняв іслам від больового шоку.

Reply

mackba_kba_kba March 15 2024, 00:05:33 UTC

О- это интересно.

я тожэ нимношка знаю в этом, але то небагато, невеличкій децул:) Взагалі завжди приємно зустріти спеціаліста в якомусь цікавому фахі.

Власник цього знімку- дівчина про яку невідомо чи вона залишилась живою.

Reply

rvun March 15 2024, 01:00:48 UTC

Ну, це було дуже давно (-:

Вже мені довелося попрецювати після того і інженером-автоматчиком, і покерувати збродом недоумків, який з якогось дива власник називав "підприємством", після перетворення балагану на на підприємство без лапок - отримати традиційну вдячність від власника у вигляді пня під дупу, хоча домовленість була "зробиш - отримаєш партнерство". Після цього я скромний програміст, зовсім з неунікальним фахом, там, де широкий випас - є місце всім коровам, бо, відверто кажучи, унікальний фах має наувазі унікальних работодавців, а в Україні з цим неальо. З тією роботою - був який казковий випадок, коли прєпод, якого ми вважали напівзбожеволілим стариганем - швиденько чопав за нашим зіркою-відмінником, якой від нього дав драла по коридору, я з лизоблюдських спонукань спитав, чи не треба чого небуть старенькому, чого він сьогодні не отримає від нашого швидкого зубрили, на шо він відповів "а, да похер, всі однакові долбойоби", всучив мені бумажку з контактами і порадив не бути довбнем, а піти на призначений час на співбесіду. Що ( ... )

Reply

mackba_kba_kba March 15 2024, 01:06:27 UTC

Поэтому я съебал сразу как смог и делал карьеру вне доисторической родины. Нетоштобы добился каких-то спецыальных высот, но во-первых есчо не вечер, а во-вторых все-ш-таки ужэ и не директор:)

Однако я заметил что со временем все хорошо устраиваютцо. Особенно у кого есть хорошый фах:))

Reply

rvun March 15 2024, 01:22:22 UTC

Ну, цілком резонно наший зелений генералісімус підзакрив кордони неньки, взагалом, якби не війна - я б вже працював закордонінгом. Але ви маєте рацію, треба було їхати відразу, 20 рочків - внікуди. Але молоді, дурненькі, Майдани, все змінимо, все збудуємо, якщо не я, то хто??? На дурнях земля тримається (-:

Одногрупниця, з якою ми отримали дві однакові вищі освіти в КПІ - поїхала в 2006-му до Канади, має чоловіка інженера теж з КПІ, 2 спиногризів і каже, що самим вірним рішенням в її житті - було отримати ліцензію сертифікованого перекладача з української на англійську в Канаді, що зараз зробило з неї - зірку місцевого ринку, до Канади наші їдуть, як навіжені. І собі хочеться, але щас жи не виберешся.

Reply

mackba_kba_kba March 15 2024, 01:30:01 UTC

Зеля чювак охуенный, геройчик и молодец что не сбежал. Ну собственно и всьо про него.

Мне он с самого начала не нравился, особенно когда злоупотреблял коксом. Пеця конешно был коррумпированый вальцман, но все-ш-таки более государственный муж. И выглядел лучше.

Надо было вовремя сделать ядерну зброю. Как завещал еще старик Киссинджер. С 2014 успели бы нимношка.

Reply


Leave a comment

Up