Спадщина. Шишківці. Церква Св. Арх. Михайла. Експедиція 2018 року.

Oct 03, 2018 18:44

Дерев'яна церква збудована в 1904 році з матеріалу церкви 1784 року. До 1939 її патронесою була Марія Цєнська зі Львова. Церква в користуванні громади УГКЦ.




Підтримайте проект своїми лайками, поширенням та благодійною грошовою підтримкою.



Дякуємо всім Вам за те що Ви з нами!
Нагадуємо, там де це можливо, по кліку дивимось великі картинки.

Фінансова допомога на підтримку нашого проекту: https://uaaheritage.blogspot.com/2022/07/blog-post_31.html























Знаходиться на схилі південно-східної околиці Шишківців, біля цвинтаря. Тризрубна одноверха будівля, дубові підвалини якої опираються на кам'яну основу.






















Складається з квадратової в плані нави, збудованої з дубових брусів, меншого квадратового також з дубового дерева вівтаря та видовженої рівноширокої нави бабинця, збудованої з сосни.





















До вівтаря з півночі прибудована ризниця. Бічний вхід у північній стіні бабинця. Над входом до церкви від заходу влаштований двосхилий дашок, який розриває піддашшя, що оточує церкву.





















Стіни під опасання і над опасання вертикально шальовані дошками та лиштвами (під опасання бабинця - з відкритого зрубу). Наву завершує світловий восьмерик, стіни якого оббиті бляхою, накритий банею з ліхтарем та маківкою.














Різьблений золочений іконостас сучасній церкві. На південний захід від церкви збереглася дерев'яна двоярусна (другий ярус оббитий бляхою), збудована з дубових брусів дзвіниця з 1686 року, накрита наметовим дахом.












Джерело: http://decerkva.org.ua/shyshkivtsi.html

Якщо Ви маєте бажання, і найголовніше маєте на це можливість, то можете приєднатися до фінансування проєкту. Нам дуже приємна і дорога Ваша підтримка.
Княпаємо сюди ===> Посилання для надання фінансової допомоги на підтримку нашого проєкту: на експедиції та існування блогу та файлосховища.

Дякуємо всім не байдужим до нашої Архітектурної Спадщини та нашого проєкту "Українські Архітектурні Пам'ятки. Спадщина”.
Підписуйтесь на сторінки проєкту на:

Patreon 
Twitter

Технічні партнери проєкту:
найпрофесійніший сервіс з ремонту квадрокоптерів та багато якого іншого обладнання в Україні


та



хмарне сховище для синхронізації файлів між комп'ютерами, мобільними пристроями та веб-аккаунтом, яке надає користувачам 1 ТБ для зберігання фото, музики, відео, різних файлів і документів.

ну як то, так =))

P. S. A cup of hot, strong coffee won't hurt with our project! Come on! It's only a dollar!
P R E S S ===>>>
and support us!

P.S. ПРОЕКТ НЕ ЗАЙМАЄТЬСЯ ЗБОРОМ КОШТІВ І ПОЖЕРТВ НА РЕМОНТИ, РЕСТАВРАЦІЇ ТА РЕКОНСТРУКЦІЇ ОБ'ЄКТІВ АРХІТЕКТУРНОЇ СПАДЩИНИ, ПРО ЯКІ МИ РОЗПОВІДАЛИ ТА РОЗПОВІДАЄМО У СВОЇХ СТАТТЯХ.

Це є прерогативою місцевих органів, громад, громадських об'єднань чи благодійних фондів.

деревянная церковь, Львівщина, деревянная звонница, дерев'яна дзвіниця, деревянная архитектура, дерев'яна церква, дерев'яна архітектурадерев'яна дзвіниця, Львовщина, дерев'яна архітектура

Previous post Next post
Up