Важливе питання: що таке добро?

Aug 26, 2010 06:41

Я нещодавно зрозумів, шо від відповіді на це питання залежить багато чого в житті кожної людини.


"Роби добро", - закликають усі. "Зроби цей світ кращим", - додають інші... Але у всьому цьому легко заплутатись, якшо не розібратися у тому, що таке добро. Я переконаний, що більшість людей мають хибне поняття про те, що таке добро. Можете називати мене фанатіком, але я не вірю, що людина, яка не вірить в Бога (тут я маю на увазі справжню віру, що виявляється в ділах) може робити добро!

Добро - це те, що приносить славу Богові. Поняття не відносне. Поняття абсолютне. Все, що не приносить славу Йому не може бути добром. Людина, що не вірить в Бога і не бажає Його знати, не може приносити славу Йому, не примирившись з Ним. "Ось тепер усім людям Бог наказує покаятись" (Дії 17:30). Не виконавши цієї першочергової волі Бога для людини, не може людина творити добро (приносити славу Творцю). До істинного покаяння, людина залишається рабом гріха і прославити Бога не може.

Я впевнений, що більшість людей вважають себе відносно добрими людьми, не живучи з Богом. Але чи так це? Одного разу Ісус сказав фарисеям: "Як Ви можете говорити добре, будучи злими? Бо чим серце наповнене, те говорять уста. Добра людина з доброго скарбу виносить добре, а лиха людина зо скарбу лихого виносить лихе." (Матвія 12:34-35)

Не маючи Бога у серці, доброго скарбу у людини нема. Є лихий, і з нього люди виносять лихе... до того часу, поки не примиряться з Богом...

зло, Бог, добро, Біблія, роздуми

Previous post Next post
Up