Батарейкорама, або колесо сансари малих напруг

Apr 08, 2011 21:51

А ось вам тема яка мене давно не по-дитячому гребе :) Про ненависні батарейки! Буду по пунктам:

- Коштують вони, на мій погляд, досить дорого!

- Зато використовуються досить швидко - один фотошут на мильницю і усьо!

- В господарстві іх тре мати мільйон, особливо коли в тебе в дитини купа пискучиш ляльок і інших шумєлок-вєртєлок. В мене пачка пальчикових батарейок на 16 баксів тане як шоколадка "Сказкі Пушкіна" під фантастику в часи еСеСеСеРу. Реально, не встигаєш в хату зайти як пачки вже нема :)

- Альтернативи? Шота не густо - акамулятори давно не радують. То якісь глюкаві зарядники, то з чотирьох батарейок одна виходить з ладу через тиждень, а через два уже усі більше ніж 15 хвилин не працюють, то ще якась херня. Коштують вони відповідно дорожче, зато містять якусь срань із-за якої їх тре спеціальним методом утилізовувати (що звісно ніхто не робить, погіршуючи цим свою карму і навколишнє середовище).

- А ще, батарейки тупу крона нехіло стріляють - два раза був свідком, якби стояв поруч покалічило би - голосно і швидко летять запчастини.

Одним словом я у розпачі :) Років 7 вже мрію про АА елементи живлення на водні. А батарейку яка має шарік-магніт і обмотку всередені, щоб заряжатись від вібрацій, я придумав ще в школі. А віз і нині там :)

АЛЕ! Незважаючи ні на що прогрес іде. Пропоную вашій увазі декілька проєктів хоч якось повязаних з батарейками:

1. Ось свіжа концепція - беремо акамулятор, вставляємо в нього гніздо для ЮЕсБі і її тепер можна заряжати від компа чи навпаки живити через кабель наприклад плейер.




2. Не тут то було, вже мінімум два роки компанія USB Сell продає батарейки-акамулятори з ЮЕсБі штекером. При чому декілька варантів, один навіть для мобілки. Дві АА батарейки коштують десь 18 баксів.




3. Є подібні на номер 2 акамулятори - напевно шось тіпа підробок.Ось один (пишуть шо повільно віддає енергію і для мильниці не підійде).




Ось другий (взагалі без інфи на обгортці).




В обидвох випадках визначити фірму виробника я не зміг. Легко можу уявити, що з варіантами 1, 2, 3 усі ЮЕсБі порти на усіх компах будуть зайняті батарейками на зарядці :) Вихід з ситуації не самий ліпший, хочеться чогось більшого. Їдемо далі..

4. Ось інший концепт, для того щоб продовжити життя батарейки, треба прокрутити її корпус, а в середині пружина повільно крутитиме генератор, який відповідно згенерує струм на ще пару знімків. Ясно що це недостатня заміна простим батарейкам.




5. Ну і нарешті знайшов я таки батарейки на паливних елементах, як і має бути на водні. Дивує тільки те, що це єдине місце де їх ще можна купити. Гугл шопінг просто не знає про такий товар, інші сайти вже не продають його, а сайт виробника вмер десь у травні минулого року (ось як він тоді виглядав).




Продукт між іншим чудовий, просто заглядіння:

• Two-hour charger
• 100% environmentally friendly
• Recharge each fuel cell over 1000 times
• Saves thousands of Dollars
• Best with High Drain Applications
• Longer Lasting

Дивина якась! В мене є тіко дві теорії про те, що з цим продуктом стало, і обидві конспіративні. Перша - компанія Є-Село (E-Village - помічаєте натяк), просто продавала стандартні батарейки акамулятори, з стандартними заряжаторами для них. Ніяких нових технологій, просто етикеткі інші. Відповідно, народ засік шахраїв і Бетмен чи Феміда їх наказали. Інший варіант, крутіший: чуваки вели собі нехіло екобізнес, раптом на них накинулись енергетичні акули і скупили усе за купу бабла, або просто залили чуваків у цемент аби не допустити... ну ви самі розумієте. В любому випадку ми залишились без новітніх технологій :)

6. Зато живе і процвітає компанія Horizon Fuel Cell. Я за її діяльністю давно спостерігаю, і навіть заколупував їх своїми імейлами. Вони реально пропонують паливні елементи на воді/водні, тіко їх у плеєр не засунеш. А при чому тут батарейки? А при тому що вони продають чарджер чи то просто акамулятор для якого використовуються картріджи з воднем у формі батарейки :)







Сама штука, куди вставляють картрідж, виробляє з водня енергію для мобілок, і інших не сильно потужних пристроїв (2W, 5V, 400mA) і його енергія, як заявляє виробник, сама найдешева у порівнянні долар на ват.

7. Ну і на закуску, зовсім офтопік - батарейка-флешка. Концепт такий: юзери залишають на довго часто флешки в компах, чому би їм тоді не стати акамуляторами і весь цей час заряжатись.




Ідея прикольна, але таку флешку як батарейку можна юзати тіко в екстренному випадку, як запасну. Або цю батарейку, як екстренну флешку. Одним словом, шось не хочеться виключати плеєр, щоб пару фоток з флешки скинути :)

Во накатав жеж я реферат, дай бо це прочитає якійсь геній електроніки (Єфекс Твін, ги:) і внємліть моїм запросам і зробить нарешті вічну батарейку! І знову заїздять машинки, загавкають собачки і заграє Нірвана! Амінь!

П.С. Якось треба би потестувати номери 2 і 5 (поки останній ще є у продажу). Номер 6 нажаль коштує 500 баксів, з картріджами по 10, тому потестувати я його не зможу. Прикол! Якраз як писав попереднє речення, вискочило попередження що у мишці майже сіла батарейка :) Треба шось робити, панове винахідники!


Кросспост с lyarv.com
rss2lj

technology, cool, battery, electronics, bb, innovation, energy, ukr, power, invention

Previous post Next post
Up