Припинення існування ЛЛЛ України через дискримінацію ЛЛЛ Росії

Jan 30, 2016 20:56


Наприкінці 2015 року припинила своє існування  Ла Лече Ліга Україна, представництво Міжнародної Ла Лече Ліги (ЛЛЛ), організації для поширення інформації про грудне годування та підтримки годуючих матерів.

В 2015 році, 26 січня, ЛЛЛ Україна зазнала дискримінації через українську мову від ЛЛЛ Росія. Ми, колишні представниці організації в Україні, стурбовані фактом дискримінації українки через українську мову та й тим, що переважна більшість російськомовних предстаників організації мовчки схвалили таку поведінку. Окупаційна війна в Україні зашкодила нам вчасно захистити нашу представницю від утиску.

Міжнародна Ла Лече Ліга


  • проігнорувала своєчасні повідомлення про дискримінацію українок;

  • підтримала дискримінаційну політику ЛЛЛ Росія;

  • відразу призначила нападників представниками організації;

  • відмовилась признати елемент національної ворожнечі в нападінні на українського представника організаціі;

  • відмовилась від відповідальності за дії своїх представників;

  • відмовилась визнати низький рівень навчань представників ЛЛЛ Росія, який сприяв непристойній реакції кожної без виключень представниць ЛЛЛ Росія;

  • скасувала всі пропозиції для покращення навчання ЛЛЛ Росія про спілкування та не политичні, протидискримінаційні правила роботи;

  • спростовувала факт дискримінації;

  • репресувала за розголошення інформації про відсутніть дій з боку адміністрації;

  • та виявила себе неспроможньою впровадити проти дискримінаційну політику в дію.


Ми, колишні представники ЛЛЛ Україна, закликаємо розслідувати дії кожного очільника Міжнародної ЛЛЛ щодо їх байдужості до повідомлень про дискримінацію українок, відмови нести відповідальність за дії представників організації та неспроможність впровадити протидискримінаційну політику в дію, які призвели до припинення існування ЛЛЛ Україна. Ми наголошуємо, що сьогодні Міжнародна Ла Лече Ліга є дискримінаційною та політичною організацією, яка підтримала Російську агресію проти України та поставилася як небезпечна для українців так і жінок взагалі, включаючи росіянок. Те, що видається за ЛЛЛ в Росії не є Ла Лече Лігою.

Колишня ЛЛЛ Україна дякує тим небагатьом російськомовним жінкам, які підтримали право українок спілкуватись українською.

Наталія П. (Севастополь)

Тетяна Я. (Львів)
Дарія Г. (Київ)

Олена А. (Донецьк)

Олена З. (Севастополь)

Світлана Ж. (Луганськ)

Оксана В. (Тернопiль)

Наталя В. (Львів)

Ла Лече Лига, ЛЛЛ

Previous post Next post
Up