точка зору на можливий перебіг подій: "запобіжники"... /репост/

Dec 12, 2013 22:32



Originally posted by ollko at запобіжники

ми усі чуємо про ймовірні сценарії - кривава провокація в неділю, російські специ з фсб про що заявив москаль, проходження угод з путіном в парламенті.

на жаль, вони всі реальні. але панікувати не варто.

снують кілька запобіжників - в тій чи іншій мірі ефективні, але вони є.

1. максимальне опублічнення сценаріїв. для дипломатів і західних змі в тому числі. це знижує ризик застосування.

2. хитання серед мєнтів. внутрішні війська в ніч на 11-е фактично врятували майдан від кривавого сценарію. але є сигнали, що ці хитання перекинулися вже на командний склад. ще не критично, на жаль, але процес йде.

3. зливи, які отримує опозиція, на відміну від перших днів, з сбу та від мєнтів свідчать, що там теж є розуміння куди тягне країну хам. і мова навіть не про якийсь патріотизм - їм просто потрібен спокій, щоб зберегти усе нажите "тяжким" трудом.

4. позиція сша, які нарешті взялися за оточення хама. йому пофіг і він неадекват, але біля нього купа людей які не хочуть втрачати рахунки і так далі. вони можуть просто саботувати. америкоси перейшли від заяв до дій - сигнал про санкції дуже показовий.

5. армія. так, вона доведена до ручки, а генерали корумповані та на гачку в сбу. але чи поїде танк залежить не від генерала, а від лейтенанта. але якщо загроза громадянської війни стане очевидною, не виключаю, що і на рівні вищого командного складу можуть ухвалити правильні рішення.

6. путін. так, як це не дивно. вайдос з тітушками в сесійній залі чи ратифікація якихось угод в підсобному приміщенні йому навряд чи потрібні. йому треба легітимність цього процесу.

7. олігархи. ми усі бачимо їх позицію через їхні телеканали. пінчук зробив відкриту заяву. очевидно, дуже злий і фірташ через спроби усунути росукренерго та завести посередника від саші. ахметов мав розмову з янеком на підвищених тонах. вони циніки, але у відсутності глузду не відмовиш - громадянська війна, а силовий сценарій передбачає саме такий розвиток, їм не потрібен. вони втрачають бабло. розкол країни - також.

8. на олігархів орієнтуються конкретні депутати, і їх багато. ви зауважили, що верещать тільки відверті фріки як чечетов, чи відморозки як царьов. абсолютна більшість залягли на дно. таке враження, що фракція пр саморозпустилася. вичікують. отже, з ними треба працювати.

9. неадекватність янека. він мчить на шаленій швидкості по тунелю, в кінці якого тупик. питання тільки в тому - яку ціну мають заплатити українці. якщо перераховані вищі чинники складуться - все піде нормально.

і ще - аби закатати все в асфальт в нього нема ні ресурсів путіна, ні ефективних спецслужб та штиків, ні підтримки. бо і путін, і лукашенко, якби там не було, опираються на, щонайменше, 50% прихильників.

психологічне, міркування, Україна-Європа, Україна-не-Росія, політичне

Previous post Next post
Up