хроніки Майдану: "Свідок подій"... /репост/

Dec 11, 2013 14:26



Originally posted by viktoria_ria at Свідок подій.

Сьогодні зі мною сталося три речі.

Fedor Sivtsov

1 . Я повірив у бога. Коли беркут прорвався за барикади і почав відтісняти людей , коли жінок і дітей зібрали на сцені , а тих хто не міг там вміститься - навколо . І люди молилися і трималися з останніх сил - щоб не заплакати від безсилля і страху. Коли раптом посеред ночі пролунав дзвін . І цей дзвін означав надію. У цей момент я повірив в бога.

2 . Я став націоналістом. Коли я побачив цих солдатів - моїх співвітчизників , тих хто має уособлювати закон , тих хто повинен захищати закон в моїй країні. Виконуючи тупий жахливий наказ захищає інтереси тільки однієї людини - президента сусідньої держави (нашого президента в цій країні , все одно ніхто не визнає ) вони йшли на мирних демонстрантів - дітей , жінок, старих , і їм було все одно. Коли зі сцени пролунав крик - " нас почула ! З Усього Києва до нас їдуть люди!" . Коли я озирнувся й на місці пустиря побачив нескінченний потік людей - українців , небайдужих до долі своїх співгромадян. Простих співвітчизників, які вийшли на захист мирного населення. У цей момент я став націоналістом.

3 . Я звільнився від страху. Коли вони з усіх боків оточили площу і тіснили нас . Коли їх сил не вистачило , коли ми навалившись натовпом змогли дати їм відсіч , і якщо не відтіснити , то хоча б утримати потік цих тварюк . У цей момент я звільнився від страху.

Повір , я далеко не самий сміливий або безрозсудний в цій країні. Але сьогодні я знову вийду на Майдан. За цю ніч , за цих людей , за гордість бути єдиною згуртованою нацією - за ту гордість яку ми відстояли сьогодні вночі . І я закликаю тебе позбудеться сумнівів і страху і вийти зі мною.

З нами бог , з нами честь і сила , з нами ЛЮДИ! З нами - Україна .

Разом - до перемоги! Разом до перемоги !

І ще - Слава Україні !

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=787526201273292&set=a.686668548025725.1073741826.100000477598029&type=1

надія, неймовірне, незвичайне, несподіване, Україна - Європа, народження, Україна-не-Росія

Previous post Next post
Up