Цікава стаття: "Печінку можна вбити будь-яким алкоголем" (
укр.), (
рос.) <<<===
Цитата: "... нещодавно дослідники з Медичної школи при Університеті Індіани
оголосили пиво найнебезпечнішим з алкогольних напоїв.
Причому справа тут навіть не в самому алкоголі, а в одній смакової особливості пива.
У ході експерименту вчені давали 49 добровольцям по 15 мл пива, виключаючи таким чином алкогольну інтоксикацію мозку, і одночасно стежили за допомогою томографа за тим, що відбувається у них в мозку.
З'ясувалося, що навіть такі мікродози викликають в мозку різке вивільнення дофаміну.
Цей гормон задоволення відіграє важливу роль у когнітивній діяльності мозку, але він же вважається і головним чинником звикання. Наркотики викликають вивільнення дофаміну, а алкоголь, як нещодавно з'ясувалося, робить те ж саме...
Пиво же ж якимось чином починає викликати дофамін одним своїм смаком!
Причому цей ефект виявляється набагато сильнішим у людей, які мають до алкоголізму спадкову схильність..."
попереднє по темі:
- "про "вищість" пивного похмілля над горілчаним" ... )-
дещо про випивку під час застілля (п е р е д с в я т к о в е)...-
дещо про куріння... а також:
- до теми їжі і здоров'я... - вгамування апетиту... - нова термінологія... ) - сім тисяч років приправляючи... ) - запальні процеси ...