про "глупих амєріканцев", нотний годинник і музичну лінійку...)

Sep 18, 2013 15:06




... ото потрапив мені був якось на очі пост одного нашого "рускаязичнава укрАінца" про "глупих амєріканцев"... )
... ясна річ, серед представників різних народів трапляються всякі, а коректно зробити теоретичне усереднення по всьому суспільству не так просто... але є повно емпіричних критеріїв, зя якими можна міряти-ся піпі- інтелектуальний потенціал та його реалізацію народів та суспільств... тема настільки ж глибока, як і широка...

...так от, як приклад "глупості амєріканцев" автор допису, серед іншого, приводить наступне (далі цитата мовою оригіналу):

"... Больше всего веселит, когда показываешь американцам время на своем телефоне. У меня оно в 24-часовом формате, так вот большинство из тех, кого я знаю, впадают в жуткий ступор, когда видят на моих часах что-то вроде 14:24. Многие очень удивляются, когда узнают, что весь остальной мир использует в качестве измерения расстояний километры, для температуры градусы Цельсия, а для объема литры..."

Як не дивно, цей спітч автора (що себе то самого, ясна річ, ставить на високий щабель інтелектуальної драбини людства) вплинув на мене позитивно, викликаши певну задуму про різні шкали вимірювань, традиції їх застосування, стереотипи і т.д... І результат "польоту мислі"  вилився у наступні (невластиві мені внаслідок тугодумства, але підкріплені завдяки позитивному прикладу, приміром от, постів [1], [2] ) форми:


(джерело-оригінал)

... тобто, при бажанні можна створити клуб прихильників вимірювання і запису довжини та інтервалів часу символами нотного стану! ) ...  і якщо, з плином часу історичного, такому клубу вдасться досягти планетарного масштабу, то з ним будуть вимушеними рахуватися навіть прихильники використання літрів, градусів Цельсія, кілометрів та 24-годинної часової шкали...)

... а ще відкрию авторові згадуваного на початку допису одну таємницю: якщо якийсь американець вважає, що не Земля крутиться навколо Сонця, а Сонце - навколо Землі, то він - не обов'язково тупий і "глупий"... )

... на завершення пара прикладів з і-нету на тему "мзикальні годинники" та "нестандартні лінійки":




...

подальше по темі: нотний годинник: година "без четверті ре"! ...) <<<===

міжнародне, музичне, час, міркування, традиції, математичне, ілюзії, інше, геометрія, світоглядне, пару

Previous post Next post
Up