...вільнюські дискусії про політичну долю України...

Mar 29, 2013 15:20



...


...
кілька цитат:

"...
На цьому тижні пройшло дев'яте засідання українсько-литовської міжурядової комісії з євроінтеграції, в ході якого сторони обговорили ряд моментів, пов'язаних з відносинами ЄС і України, а також двосторонніх відносин в цьому контексті. А 25 березня в Центрі східноєвропейських досліджень пройшла зустріч представників української делегації і литовських експертів, в ході якої українці відповіли на запитання литовських аналітиків.

За словами посла України в Литві Валерія Жовтенко, те, що Литва головує в цьому році в Раді ЄС - це унікальний шанс і для України, і для ЄС в цілому. Він зазначив, що Україна робить все для того, щоб цей шанс не було змарновано. «Ми робимо все, щоб саміт Східного партнерства, який відбудеться в листопаді в Вільнюсі, був успішним для Литви, України і ЄС», - підкреслив він.

За словами українських учасників дискусії, Україна не веде мови про членство в ЄС, і питання вибору вектора розвитку для неї не стоїть, оскільки українським суспільством європейський вибір був зроблений давно..."

джерело

боротьба, оптимістичне, Росія, економічне, політичне, повчальне, Україна, Явропа, світоглядне

Previous post Next post
Up