Просто зупинка

Sep 14, 2013 00:26

Originally posted by alex_shutyuk at Просто зупинка


Якось, вже майже два роки тому, в порядку вільного фантазування накинув ось таку візуалізацію павільйону зупинки громадського транспорту. Звісно, тут ще багато що можна допрацювати, але загалом ідея, гадаю, зрозуміла. Освітлення всередині, табло з вказанням часу очікування, карта міста з накладеними на неї маршрутами. Прості прямі лінії без арочок та завиточків. І ніяких кіосків з пивасом. Так-так, знаю, так не буває, мені вже казали :))

Замість вічно розбитого скла у стінках можна використати перфорований метал - він мав би довше вітримувати натиск вандалів та погоди. На торці обов'язково має бути назва зупинки.


Звісно, що аналоговий годинник тут виглядає дивно і логічніше було би поєднати його з електронним табло. І зменшити інтервал руху автобусів, бо чекати тролейбус до автовокзалу 20 хвилин - явний перебор :)


А ось сама карта міста з накладеними маршрутами. Теоретично, має бути зручно відразу бачити які маршрути громадського транспорту йдуть саме через цю конкретну зупинку і куди ними можна добратися. Також вказано напрямок руху, є повний перелік зупинок та позначено кінцеві.
Але в процесі малювання цієї схеми виникло немало запитань, на які я сам для себе так і не зміг дати задовільну відповідь: Наскільки читабельною та зручною буде така схема на зупинці, через яку проходить 10 чи більше маршрутів? Що робити, коли якийсь маршрут змінює схему руху? (наприклад через дорожні ремонти) І найголовніше питання - чи не занадто марудне та дороге задоволення розробляти та друкувати окрему схему для кожної зупинку? Чи можливо простіше та раціональніше надрукувати загальноміську схему маршрутів та не вимахуватися?


львів, зупинка

Previous post Next post
Up