Анонс: поїздка в Стільське.

Aug 05, 2013 13:26

Зацікавив менеbruchwiese своїм постом про древню столицю  білих хорватів  Стільсько. У IX - на початку XI ст. там існувало велике місто в 25 раз більше за тогочасний Київ. Площа сягала 250 га, а довжина оборонних стін - близько 10 км. Колись на верху валів височіли дерев'яні стіни та вежі. До них ізсередини були прибудовані численні будівлі житлового, господарського та військового призначення. Довкола дитинця було укріплене передмістя, де проживало вільне міське населення. Тут розкопано кілька десятків житлово-господарських та ремісничих об'єктів, садиби окремих заможних городян.
Перекази повідомляють, що під городищем, глибоко під землею, розташоване підземне місто. Вчені стверджують наявність тут підземних лабіринтів, можливо, рукотворного походження.
Пропоную поїхати туди в неділю, в 10.30 зі Львова. Їхати можемо маршруткою або автівками, залежно скільки буде людей та готових їх водіїв (на бензин скинемся). Координати  49°32′31″ пн. ш. 24°04′30″ сх. д.  Є бажаючі?)
АПД: є відповідь від дослідника Стільсько Ореста Корчинського, він готовий провести нам екскурсію, однак 10 і 11 серпня в нього вже зайняті. Можемо досмовитись на інші дні, є його мобільний.

львівщина, анонс

Previous post Next post
Up