Кафе чи галерея "Правий сектор".

May 28, 2014 14:46

 Ще місяць тому, я натрапив на це арт-кафе. Зробивши одне фото з вулиці і заглянувши всередину, я пішов і вирішив, що писати про цей заклад нічого. Але згодом, френд  anderver запостив фото at Кафе "Правий сектор",і я не стримався і прокоментував, висказавши свою думку. Вчора ж проходив поруч і виріш зайти і глянути, що змінилося.



 Ще тоді мені не сподобалось відразу,  зовнішнє оформлення. Великими буквами і в центрі вивіски було написано "Кафе-галерея Арт-11", і якось збоку, притулилося "Правий сектор".
 Що нам приходить в голову, коли ми чуємо "Кафе/бар "Правий сектор"? Ми зразу собі уявляємо, якусь альтернативу "Криївки", з цікавим дизайном, з креативом і фотографіями наших "героїв". Авжеж, як без фото Саші Бєлого, або ж без Япоша??? Обовязково мусить бути якийсь треш, який запамятається...
 Зайшовши усередину, ми натрапляємо, на...художню галерею.


Перша думка "Блін..може я не в ті двері зайшов, і зразу згадуєш: "Ах, дійсно, це ж галерея." І очами починаєш шукати, хоч якийсь натяк на "Правий Сектор"...
 Через пару секунд, знаходиш підтвардження: на якійсь деревяній арт-декорації, висить шолом (чомусь велосипедний), респіратор і шматяна торбина, чорно-малинового кольору.


Трохи збоку, в глибині ніші, між картиною-натюрмортом і деревяною експозицією з годинником, стоїть щит, такий, яким користувались Самооборона Майдану. Щит блищить новизною і з зображенням Георгія-переможця..


Навпроти, між вхідними дверима і вікном, стоїть деревяна бочка.


На бочці стоять дві пляшки закорковані шматами, такі, як ті що наливали "коктейлі молотова". Пляшки поставлені, на підставки для пива. :)


Під вікном, незамітно у кутиках, були чотири гумові автомобільні шини. На стінах, біля вікна, висять фотографії з зимового Майдану. На фотографіях, зображені звичайні протестувальники, чи члени Самооборони. І ніякої символіки "Правого Сектору"...
 Пройшовши через зал, попадаєш в ще одну кімнату, меншу за головний зал. З правої сторони, є барна стійка, зроблена в традиційному стилі з дерева, бармен у вишиванці і з козацьким чубом, і...наклейка на холодильнику "Правий сектор".
 На стіні ледь примітний портрет Степана Бандери.


Напроти, стоїть столик з кріслами і на стінах висять, звичайні картини.


Все це нагадує, якусь дачу художника, або одне з багатьох кафе, на Андріївському узвозі. Художнє кафе, в яке "випадково" хтось приніс символіку Майдану і наклейки "Правого сектору.
Так, в меню є алкогольний напій "Коктейль молотова", не вказано з чого зроблений і який обєм, але коштує 25 Грв.

На виході, ви помічаєте ще одну наклейку "Правий сектро і чорно-малиновий прапор, майже під стелею.


Ззовні, заклад, важко запримітити. Парасольки від дощу і сонця, майже закривають вітрину і вивіску. Замість деревяних барєрів, які трохи нагадують бетонні плити "з Грушевського", можна би було обгородити шинами.


В кафе, досить мало клієнтів, хоча знаходиться у історичній частині Львова. Два рази, коли я заходив, зал був майже порожній.
 Думаю, арт-галерея не може похвалитися масовим напливом клієнтів.
 Моя думка!!! Треба визначитися, що клієнтові більш цікаво, арт-галерея, чи "Правий сектор"? Кафе Арт-галерей, у Львові достатньо, а ось кафе (чи бар) "Правий сектор", лише один. (поки що).
Якщо ви маєте відношення до організації "Правий сектор", і хочете на цьому імені зробити інтерес, то вам і треба розвивати цей напрямок. При залученні хороших дизайнерів, розкрученні в мережі, ви може досягнути успіху.
 Хочу побажати, розвинути свій бізнес і досягти великої кількості туристів і місцевих шанувальників. Це, всього навсього моя думка, з якою багато хто може не погодитись.

роздуми, власна справа, кафе

Previous post Next post
Up