Супермаркети

Oct 08, 2013 15:30

Originally posted by nadozvilli at Супермаркети
Колись за совіцьких часів покупців обманювали примітивними способами - зважували товар разом з грубезним важким папером, підкручували ваги, щоб ті показували більшу вагу, і банально обраховували кожного на кільканадцять копійок. Ще було таке явище як "нагрузка" - щось ходове можна було купити тільки із залежаним товаром. І приходилося купувати, бо не було інакшого виходу.
Тепер, коли багато людей закупляє продукти у найближчому супермаркеті, технологія обдурювання покупців трошки інакша. Розкажу зі свого досвіду. Колись я ходила на закупи в Барвінок, цей супермаркет першим з'явився в Рясному. Тепер не хожу, скільки б  не заманювали вони кольоровими брошурами в поштовій скриньці. Бо вони нагло продають прострочений і зіпсутий товар. Кілька разів повертала, та вирішила, що це не варте мого часу.
Тепер про інші супермаркети. Занесло мене на вихідних у Вопак. Коло мене такого магазину немає, але враження від відвідування магазину склалося не з приємних. У супермаркеті Вопак люблять цінники дешевших і дорожчих товарів переплутати місцями. При чому така ситуація не як виняток, а як правило. Ну подумаєш на одну гривню заплатиш більше ніж планував! Але якщо купуєш 10 одиниць товару - це вже на 10 гривень більше, ніж хотів витратити. А скільки таких покупців пройде через каси за день!
От в Сільпо мені подобалося купувати продукти, бо точно знаю, що прострочених продуктів на полицях немає - за цим слідкують і розпродають товар, термін якого закінчується, своїм же співробітникам. За відділ кулінарії тільки не буду казати - там буває всяке. Але ситуація з неправильними цінниками була також. Приклад - є два вида сиру майже ідентичні з вигляду, але один дорожчий, а другий дешевший. Дорожчий не купують. Що робить магазин. Ставить акційну ціну на дешевший сир і міняє сири місцями на полиці!
А от сьогодні відвідала Ашан. Окрім цілої купи продуктів купила дитині в школу стругалку для олівців. На ціннику правда було написано "точило" і стояла ціна приблизно одна гривня з копійками. Після того, як вже вийшла з магазину і сіла в маршрутку, подивилася на чек. Точило красувалося там з ціною 14 гривень 07 копійок! Йомайо! Прийшлось вернутися і повернути точило в магазин, хай би його качка копнула з такими цінами!

Висновок з цих всіх історій напрошується такий - перевіряйте чек коло каси.

львів, торгівля

Previous post Next post
Up