Кулінарні експерименти Стефка Ронделя. Галицька вегетаріанська зупа

Jun 11, 2014 16:11



Отже, черговий експеримент з галицькою кухнею. Цього разу - справжнє збоченьство: захотілося рецепт з «Галицької вегетаріанської кухні» Тарнавських зробити на мнєсі. Рецепт теж не такий собі: крім звичної бульби, моркви і селери, туди потрібно дати кілька листів городньої салати, (латук), листочок м'яти, пучок молодої цибулі-порею, пучок петрушки і по дві-три жмені листя кропиви та подорожника.
Отже, три картоплини дрібно порізано, моркву і селеру потерто. Мнєсо (лапа крілика, щоб не зіпсувати ніжний смак, іншого мнєса не підберещш, хіба ще індиче філе) підварюється з лавровим листом і духмяним перцем. Збираємо «шум», зменшуємо вогонь, закидаємо картоплю, моркву і селеру. Коли картопля розм’якла, додаємо всю зелень і варимо ще хвилин 10. Перетираємо через чито або й просто блендеримо.
Вегетаріанцям треба просто прибрати з рецепту крілика, натомість моркву з селерою попередньо протушкувати на оливковій чи гарбузовій олії.
Смачного!

П. с. Попередні експерименти можна побачити тут:
http://www.gcc.in.ua/uk/blogs/blog/?id=2

або тут:
http://stefko-rondel.tumblr.com/

зупа, вегетаріанство, Львів, галицька кухня

Previous post Next post
Up