I've decided to read some new books, to entertain myself and also to get new ideas and to facilitate thinking. I read a lot, but for a long time it's mainly been fanfiction (and school books). I haven't abandoned fanfics, but it feels like this would be a good time to return to reading more of the printed word
(
Read more... )
Vamppyyrikirjat menee kyllä, vaikken sellasia pahemmin olekkaan lukenut. On ollut tarkoitus lukea Gaimanin romaaneja, kun tykkään sen käsikirjoittamista sarjakuvista. Pratchettiä luin nuorempana, eli oon lukenut niitä 90-luvulla suomennettuja kiekkomaailman kirjoja. Vois ehkä lukasta ne kaikki läpi enkuksi. :p Mulla on paha tapa lukea kaikki tai melkein kaikki jonkun kirjailijan kirjat, kun rupean lukemaan sen kirjoja. Vois ehkä keskittyä pelkästään kirjasarjoihin koko tuotannon sijaan, niin selviän jotenkin tästä tulevasta luku-urakasta. xp
Stroudista ja Harrisonista en ollut aikaisemmin kuullut. Econ Ruusun nimi on yksi niistä harvoista kirjoista mikä mulla on jäänyt kesken. ^^; Se oli vain jotenkin liian hidastempoinen ja tylsä mun makuun.
Loput sun suosituksista ei ole mulle entuudestaan tuttuja, mut luin kaikista jotain Wikistä tai tuolta kirjavinkeistä, niin sain jotain käsitykstä minkälaisista kirjoista on kyse.
Paljon mielenkiintoiselta kuulostavia kirjoja. Kiitoksia kovasti. Jos luen nää kaikki, niin siin on varmaan vuosiks tekemistä. :p
Reply
Kauhujutuista olen tykännyt pienen ikäni ja vampyyreistä innostuin kunnolla luettuani Anne Ricen Veren vangit jatko-osineen. Hiljattain törmäsin George R.R. Martinin kirjaan Fevre Dream, jonka aion myös lukea kunhan tulee tilaisuus: http://kirjoja-demoneita.blogspot.com/2009/06/toinen-venereissu.html Mutta Twilight-sarjaan en aio koskea seipäälläkään, tai ehkä juuri sillä. Hyvin teroitetulla ;)
Mulla on tavallaan pieni "kammo" kirjasarjoja kohtaan. Saman kirjailijan yksittäisiä kirjoja voi lueskella useamman peräkkäin tai sitten lukea välissä jotain muuta. Sarja taas sitouttaa lukemaan itsensä järjestyksessä alusta loppuun ja sillä aikaa lukuisat muut kiinnostavat kirjat odottavat. Joku outo neuroosi tämä kai on, olen kumminkin lukenut Stephen Kingin Dark Tower -sarjan neljä ekaa osaa vähän kerrallaan muiden lukemisten välissä ja luen kyllä varmaan loputkin kun taas sille päälle satun. Mutta esim. ajatus Robert Jordanin Ajan pyörä -sarjan lukemisesta tuntuu aika hurjalta. 27 tiilikiven paksuista osaa! Apua!
Unohtui muuten tuosta listasta Robert Holdstock jonka Alkumetsä (Mythago Wood) jatko-osineen voidaan luonnehtia fantasian sijasta humanistiseksi scifiksi: http://en.wikipedia.org/wiki/Mythago_Wood
Reply
Alkumetsää en oo tainnut lukea, mutta nimi on kyllä tuttu.
Reply
Tuli mieleen että tuo "kirjasarjaneuroosini" taitaa koskea lähinnä ns. eeppistä fantasiaa. Tuo "eeppisyys" kun tuntuu usein tarkoittavan monta osaa paksuja raskaslukuisia kirjoja ja/tai kliseitä tyyliin "pelastetaan valtakunta/maailma/universumi joltain elämää suuremmalta pahuudelta".
Fantasiasta puheenollen, Lois McMaster Bujoldin The Curse of Chalion http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/the-curse-of-chalion/ vaikuttaisi kiinnostavalta. Myös blogikaverini bright_lilim on tykännyt siitä: http://bright-lilim.livejournal.com/225578.html Hänellä on blogissaan enemmänkin kirja-arvosteluja, kannattaa vilkaista.
Reply
Leave a comment