Чи ще митарство, чи вже буде?

Oct 27, 2014 19:28

Читаю я Лист МОН №1/9-535 від 14.10.14 року "Щодо організації навчання у загальноосвітніх навчальних закладах осіб, що проживають... у місцях проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях" и оторопь берет...

Я, конечно, понимаю, что сейчас не до этого. И можно, как Скарлетт О'Хара, сказать: "Я подумаю об этом завтра"
Но все же...

" ...не мають і не матимуть у майбутньому жодної юридичної сили будь-які "документи про освіту", видані ... терористами на тимчасово контрольованій ними частині території Донецької та Луганської областей. Жодного "визнання", "нострифікації", "обміну" таких "документів" тощо з боку Міністерства освіти і науки, інших органів державної влади України та зарубіжних країн не буде".

А для того, щоб отримати визнаний Україною атестат, необхідно "пройти річне оцінювання за відповідний клас та атестацію за освітній рівень відповідно початкової, базової і повної загальної середньої освіти".
Тобто кудись їхати за межі зони АТО здавати екстерном курс середньої школи.
Тоді допустять до здачі ЗНО, якщо я правильно зрозуміла.

З коментарів:

Чи можна за допомогою А Т О виправдовувати повну бездіяльність, якщо не зраду, посадовців МОН стосовно освітян частини Луганщини та Донеччини, або чи можна виправдати ними цілковите порушення основних постулатів Конвенцій ООН про права людини/дитини, конституційних прав людей, існуючої нормативно-правої бази, і, врешті-решт, нехтування елементарних норм моралі та етики?!

Авжеж можливо. Тому що «Україна понад усе», навіть понад елементарних норм моралі. Цим слоганом виправдовується все, що завгодно. Жодних юридичних підстав для невизнання дипломів учбових закладів, які працюють за УКРАЇНСЬКИМИ програмами та за УКРАЇНСЬКИМ держстандартом немає. Це цілком політична дуристика. Для української влади не існують не тільки якісь політичні структури Д/ЛНР, -- не існує взагалі людей у Донбасі. Начебто влада сама відриває від себе ці території.

Учителі, які розпочали навчальний рік 1 вересня за навчальними програмами України і ведуть викладання всіх(!!!!!!!! ) предметів укр.мовою - зрадники!? Для довідки: 1.09 була 45% явка учнів, 15.10- 85%. Нагадую - в україномовній школі.

бред, образование

Previous post Next post
Up