годувати вовків - via Cherokee tribe tales

Mar 17, 2024 21:43



один старий Черокі так навчав свого онука:
"всередині людини йде двобій - двобій між вовками. один вовк темний - він є злість, заздрість, сум, жаль, жадоба, зверхність, жаль до себе, провина, неповноцінність, брехня, фальшива гордість, зарозумілість та еґо" - сказав він і потім продовжив: "інший - світлий, він є радість, мир, любов, надія, спокій, смирення, доброта, доброзичливість, співчуття, щедрість, правда, співчуття та віра. такий самий двобій йде у тобі також - і всередині інших людей".
онук подумав над цим хвилину і запитав: "а який з вовків перемагає?"
старий черокі посміхнувся і відповів:
"той, якого ти краще годуєш. але найкраще - годувати обох. якщо я вирішу годувати лише світлого вовка, темний ховатиметься за кожним рогом і чекатиме, поки я відволікся чи ослаб й стрибне, щоб привернути увагу, якої він жадає. він завжди буде злим і завжди буде боротися зі світлим вовком. але якщо я визнаю його і погодую належним чином, він буде щасливий, і світлий вовк щасливий, і ми всі виграємо. бо темний вовк володіє багатьма якостями - наполегливістю, мужністю, безстрашністю, сильною волею та чудовим стратегічним мисленням, - які мені часом потрібні, а світлому вовку їх бракує. проте світлий вовк має співчуття, турботу, силу та здатність розпізнавати, що в інтересах нас усіх.
Розумієш, синку, світлому вовку потрібен темний вовк. якщо годуватимеш лише одного, це призведе до голодування іншого, і вони обоє стануть неконтрольованими. годувати обох і піклуватися про них означає, що вони будуть служити тобі добре і не робитимуть нічого, що не є частиною чогось більшого, чогось хорошого, чогось від життя. нагодуй їх обох, і більше не буде внутрішньої боротьби за твою увагу. а коли всередині немає боротьби - ти можеш прислухатися до голосів глибшого знання, яке керуватиме тобою у виборі. те, що є правильним за будь-яких обставин. мир, мій сину, - це місія черокі в житті. чоловік чи жінка, які мають внутрішній мир, мають усе. чоловік чи жінка, яких розриває війна всередині - не мають нічого.
те, як ти взаємодіятимеш із протиборчими силами всередині, визначатиме твоє життя. мори голодом одного чи іншого або керуй ними обома.
Previous post
Up