al-Khadir та Олександр via Kataragama Mosque & Shrine Trustee al-Haj M.H.A. Gaffar

Jan 24, 2017 05:19

Згідно ісламської традиції, як Адам був вигнаний з раю то він спустився з раю на Адамову гору в Серендіпі (Шрі-Ланка), тоді як Єва (Hawwa) зійшла в Джедду (Саудівська Аравія); її могила там. Від адама до пророка Мухаммеда було 124,000 пророків (nabi), з яких 313 були rasul - великими пророками.
В першому сліді Адама з'явилося коштовне каміння. Життя людини тоді тривало 1500 років, тому люди мали час обійти світ. тільки 25 пророків (nabi) згадується в Священному Корані. Всемогутній Аллах надав деяким пророкам (rasul) більше сили (kudrath) ніж іншим.
Аллах посилав різних пророків до різних людей і вони начали по-різному. Один з них Хаят-Набі, Хілур або Хизр - "Зелений", що має багато ймен.
З 124,000 набі Аллах послав Хілур Набі та його двоюрідного брата аль-Сікандар чи Зуль-Кандаір (Олександр Македонський) родитися від двох сестер, а їх батьками були королі.
Батько Хілур Наді був королем невеликого поселення, тоді як батьком Олександра був імператор. Всі називають одних і тих же різними іменами, всі брати та сестри. Зуль-Кандаїр означає "дворогий".
Батько Іскандара Зуль-Карнаїна був астрологом, що вивчав рух планет. Він сорок років очікував поєднання двох зірок (планет) і утримувався від близькозьті з [своєю] жінкою, кажучи їй: "якщо ми матимемо дитину в момент поєднання, то вона житиме до кінця світу - якщо ж через годину після поєднання, то це дитя об'єднає світ під одним прапором." Він мав благодать (mahrîfa або jñānam) знати це. В той час сестра імператриці чула це, бо стояла за колоною [в залі де вони розмовляли]. Вона стала матір'ю Хаят Набі.
Коли мав настати цей час, імператор сказав дружині: "я помолюся і ляжу спати - а ти в цей певний час повинна покликати мене." Проте, коли час прийшов, через сором'язливість (lajja, vetkam), імператриця не позвала чоловіка і він, проспавши, пропустив [першу] можливість. Перша можливість була можливістю Хайат-Набі (Зеленого), друга - аль-Сікандар (Іскандера).



Коли [двоюрідні] брати виросли, вони разом пішли шукати ma'ul hayat або воду життя. Прийшли в Кадіргаму і зайши всередину печери в горі. Вони домовилися поділитися водою, проте тільки Зелений отримав воду - бо таким було бажання Аллаха. хілур приніс воду у посудині, проте прийшов ворон і розлив цю воду. Тому ворони і живуть так довго. Всюди де йде Хайат-Набі все стає зеленим.
Будь-хто, що знаходить цю печеру зараз, бачить її повною коштовного каміння. Хаят-Набі каже таким людям: "якщо берете це каміння - ви дурні; якщо не берете його - ви також дурні". Аллах розмістив коштовне каміння на горі Адама, у Катіргамі, Джайлані в якості подарунка. Всі коштовні каміння та всі клімати є тут на Шрі-Ланці.
Традиція говорить, що пророк Іса (Ісус) прийде знову і буде жити сорок років. В той час Хизр або Хаят-Набі буде битися з Шайтаном і Шайтан поріже його сім разів, проте Хизр не помре. Іша прийде за сорок років до кінця світу і Хаят Набі також житиме тоді. Тільки Аллах Всемогутній здатен забрати життя Хаят-Набі.
Зелений не живе на одному місці а постійно подорожує. Кожні п'ятсот років він повертається сюди, в Кадіргаму.
Він проводить півроку на морі, а півроку на суші.
Пророк Муса [Мойсей] просив Бога дати йому вчителя, щоб був мудріший за нього [Мойсея], щоб називався "Слугою Господнім". Йому було сказано слідкувати за печеною рибою, що оживе і в тому місці він знайде Хизра - Хаят-Набі. У сурі Kahlf Мойсею наказано шукати на розвилці коло моря. Це місце тут, в Хадір-гамі.
Previous post Next post
Up