Священнослужителі УПЦ (МП) Луганщини запропонували допомогу керівництву області

Apr 01, 2014 12:39

Губернатор Луганщини Михайло Болотських зустрівся з керівниками Луганської, Сєверодонецької та Ровеньковської єпархій Української Православної Церкви

Познайомились та обговорили подальшу співпрацю.

Духовенство запропонувало допомогу щодо стабілізації ситуації в суспільстві. Зараз церква молиться за єдність держави та закликає всіх людей до спокою. Новий губернатор Михайло Болотських подякував представникам духовенства за цю роботу. Адже мир та спокій в регіоні особливо у дні Великого посту вкрай важливий для всіх і кожного.

Митрофан, архієпископ Луганський та Алчевський: “Наша позиция, та что мы молимся за единство нашего рода, за целостность нашей страны, переживаем то, что происходит. Конечно, это сложные события сегодня. И конечно мы как церковь не можем вмешиваться в политику, но я думаю, мы можем тоже внести свой вклад в общее дело нашей молитвой, нашими какими-то добрыми делами, которые будут способствовать консолидации нашего общества».

Губернатор зазначив: треба брати приклад з церкви, тоді і в суспільстві стійкість та сила духу стане міцніша.

Михайло Болотських, голова Луганської облдержадміністрації: “Необходимо нам сделать, что бы все ветви власти Луганской области вот так с Божьей помощью, с нашими усилиями заработали в таком единстве, в таком взаимопонимании. Я понимаю, что до этого уже далеко, и еще много труда предстоит, но все-таки это основная цель, чтоб единение в государственной власти было вот такое, как я сейчас наблюдаю у вас».

Також голова облдержадміністрації та представники православного духовенства Луганщини обговорили святкування цього року сімдесятиріччя Луганської єпархії, та питання просвітницької діяльності та реставрації низки храмів, у тому числі Петропавлівського собору в Луганську.

image Click to view



Источник

Луганская область, Украинская Православная Церковь

Previous post Next post
Up