З 1 листопада цього року харчові продукти в наших магазинах мають бути промарковані щодо наявності в них генетично модифікованих організмів (ГМО). Компанії-постачальники продуктів з ГМО нині роблять ставку на країни СНД. Внаслідок цих маніпуляцій трансгенні організми набувають "корисні" якості - стають токсичними для комах або стають суперстійкими до пестицидів, які виробляє та ж сама корпорація. Або, на думку генетиків, набувають ще більш корисних якостей. От як, наприклад,
відомо, що печінка щура виробляє дуже багато вітаміну С і тому щурячий ген вживлено у шпинат для більшого продукування корисного вітаміну. Серії експериментів довели, що в щурів, яких годували ГМ-соєю, понад 59% потомства загинули протягом трьох тижнів, а значна частина живих виявилася удвічі меншими за розмірами та масою тіла, вони були ослаблені та недорозвинені, згодом не давали потомства. При дослідженні внутрішніх органів виявили патологічні зміни в печінці - вона була як решето, та в сіменниках.