Sep 02, 2014 17:51
Як па-беларуску будзе spirgutis? (тоўчаныя канапляныя шкваркі). некалі, здаецца, сустракаў рэгіянальныя палескія тэрміны для гэтай стравы у Г.Вештарт, але забыўся. а якія словы ведаеце Вы?
некалі, здаецца, сустракаў рэгіянальныя палескія тэрміны для гэтай стравы у Г.Вештарт, але забыўся. а якія словы ведаеце Вы?
"Робім spirgutis:
для гэтага спатрэбяцца насенне канопляў, вычышчаныя ад шалупіны, іх трэба высыпаць на патэльню і абсмажыць. Пасля расцерці ў ступцы або можна, два разы прапусціць на машыцы з дробнай рашоткай.
Атрыманую масу, вярнуць на патэльню, дадаць натартую, або дробна нарэзаную цыбулю, падсыпаць мукі, соль і перац па гусце, і пячы стала перамешвая. Такую запраўку дадаюць у талеркі, выкарыстаюць для падрыхтоўкі розных бутэрбродаў, як спецыі для кастиниса. spirgutis можа захоўвацца ў халадзільніку да 9 сутак, не мяняючы смаку".