Кокосовий пиріг

May 06, 2019 06:14

Захотілося кокосового пирога. Що б не сухий, не сирник, танув у роті та був з ярко вираженим кокосовим смаком. Ніби, все вийшло, сподобався дуже, тому ділюсь. З розряду щоденної випічки.




Кокосовий пиріг

Форма 20.5*25.5 см

Пісочна основа
Вершкове масло (150г) збити з цукровою пудрою (120 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати борошно (300 г) змішану з порошком для випічки (8 г). Замісити легке тісто.
Вистелити дно форми, помістити в холодильник на 1 годину.

Начинка
Пачку ванільного пудингу (стандартна пачка, 40 г вага порошка) залити холодним молоком (250 мл), проварити до загустання постійно мішаючи. Додати 100 г кокосової стружки (не дуже дрібненької. це важливо!). Накрити кришкою, залишити до остигання
Сир кисломолочний (400 г) прокрутити через м"ясорбку, сир не має бути сухим. Додати по черзі 3 цілих яйця, 200 г цукру, 200 г сметани (найкраще магазинна 22%, якщо домашня дуже жирна, сепараторна: 1 до 1 з молоком), 2 ст.ложки борошна, холодну пудингову масу. Перемішати до однорідності.

Формування
Залити начинку на корж, пекти разом при 180 град. до моменту, коли начинка "зловиться" (в мене пеклося 50 хвилин).
Збити 3 білки з 50 г цукру. В кінці додати 100 г кокосової стрижки. Нанести на пиріг і допікати до світло-коричневого верху (ще хвилин 15 в мене).

Пирог, Кокос

Previous post Next post
Up