Знову хліб

Jan 17, 2018 12:31

Продовжую пекти хліби. Білий молочний, дуже здобний, майже булка. Рецепт Михайла crucide. Другий - чорний на заквасці, заварний. Рецепт Світлани solnce_pek






Хліб білий молочний

Молоко 230 мл
Сухі дріжджі 4 г
Борошно 400 г
Сіль 8 г
Цукор 30 г
Яйце 1 шт.
Вершкове масло 30 г
Молоко прогріти до 30 град., додати сухі дріжджі, перемішати, залишити хвилин на 10 до розчинення. Додати решта складників. Вимісити добре (хвилин 7-8 в тістомісі на середній швидкості). Ємкість змастити олією, помістити тісто, накрити. Залишити на 1 годину в теплому місці. Тісто розтягти, скласти в тричі, знову помістити для підходу (ще на 1.5 години). Легко промісити, сформувати шар, залишити хвилин на 15. Корзинку для підходу (продовгасту) вистелити пергаментом, легко змастити. Сформувати продовгасту заготовку, поставити в корзинку. Накрити, залишити для підходу приблизно на 1.5 години.
Попередньо прогріти духовку до 230 градусів разом з формою для випікання. Помістити в гарячу форму разом з пергаментом, накрити кришкою. Пекти 15 хвилин, кришку забрати, температуру знизити до 200 град.. пекти ще 20 хвилин, дати охолонути на решітці.

Хліб швецький на заквасці

Закваска
30 г житньої закваски-стартера
100 г житнього борошна
100 мл води
Активну закваску перемішати з борошном та водою, залишити в теплому місці на 10 годин.
Заварка
100 г житнього борошна
4 г тміну
200 мл мійної дуже гарячої кави
Перемішати, оцукрювання в духовці 2 години при 65 градусах
Опара
Вся закваска
Вся заварка
Перемішати, виброджування 3.5 години при кімнатній температурі
Тісто
Опара
320 г пшеничного борошна
50 г житнього борошна
50 г меду
12 г солі
75 мл води
Все добре вимішати. Бродіння 3.5 години при кімнатній температурі.
Виброджене тісто скатати в шар, накрити, залишити хвилин на 15.
Поділити не 2 частини. Сформувати продовгасті заготовки. Помістити в 2 прямокутні форми. Накрити, залишити для розстойки на 1.5-2 години.
Випікати з паром при 230 град. 12хвилин і без пару при 200 град. 20 хвилин.

Хлеб

Previous post Next post
Up