Безе і домашні цукерки

May 28, 2017 11:52

Безешки з насінням соняшника та горіхом, малі за розміром, дуже хрусткі.

Знову повернулася до домашніх цукерок. Захоплююче заняття :) Смак напряму залежить від якості шоколаду.






Безе з соняшником та арахісом

Білок (140 г) помістити в чисту чашу міксера, додати 1 г лимонної кислоти, збивати на максимальних обертах поступово підсипаючи 200г цукру. Збивати до дуже густої білої маси. Окремо перемішати 100 г пудри, 30 г кукурудзяного крохмалю, 50 г дробленого грецького горіха та 70 г насіння соняшнику.
В збиту білкову масу додати суху суміш, дуже уважно перемішати вручну. За допомогою кондитерського мішка та зубчастої насадки витиснути маленькі , невисокі безешки (в діаметрі 1.5-2 см).
Сушити при 140 град. 20-25 хвилин, з обдувом. Час для МОЄЇ духовки, тому дуже приблизний. Безешки мають бути кольору топленого молока.

Цукерки з горішками та в"яленою айвою

Розтопити чорний шоколад, пензликом промастити стінки силіконової форми. Помістити в холодильник для застигання. Підготувати начинку: 100 г шоколаду чорного , 30 г вершкового масла, 100 г вареного згущеного молока, 10 мл міцної кави - на водяну баню. перемішати до однорідності.
Помістити в форми на половину об"єму. Додати горішки (в мене грецький, подріблений. смажений), шматочки сухофруктів (у мене була в"ялена айва). До верху нанести решта начинки, помістити в холодильник до застигання. Зверху на дно майбутніх цукерок нанести тонкий шар топленого шоколаду, вирівняти кондитерською лопаткою, знову в холодильник.

Шоколад, Конфеты, Безе

Previous post Next post
Up