We're Going to Hell

Mar 04, 2010 16:45


Ik weet zeker dat heel Nederland op dit moment ermee bezig is, maar ik draag toch m'n steentje bij.

De gemeenteraadsverkiezingen.

Wat een gedoe... voordat het daadwerkelijk gebeurde vond ik het allemaal nogal overdreven, maar op de dag zelf vond ik het toch wel spannend. Ik ben 17, mag nog niet stemmen, en ben ook niet ongelooflijk geïnteresseerd in politiek, maar ik vind het wel belangrijk en lichtelijk zorgwekkend.
In mijn gemeente heeft de PvdA de meeste stemmen gekregen, gevolgd (met evenveel zetels) door een lokale partij. Daarna komen VVD, Groenlinks en D66 met alledrie evenveel zetels.

Maar dat is niet echt waar ik het over wil hebben... waar ik heb over wil hebben, zijn de landelijke verkiezingen en het kabinet waardoor wij toch eens geregeerd zullen moeten worden.
Het begint steeds duidelijker te worden dat een coalitie zeer moeilijk zal kunnen worden gevormd, met 2 grote redenen:
1. PvdA en CDA willen/kunnen niet meer samenwerken vanwege de val van het kabinet en de 'ruzie';
2. Bijna geen enkele partij qil met de PVV in een coalitie.

PvdA en CDA zijn zo ongeveer de twee grootste partijen, en zijn eigenlijk 'nodig' om een meerderheid van zetels te hebben... PVV wordt volgens de indicaties een grote partij, maar niemand wíl met ze samenwerken...

Heeft iemand toevallig gisteravond/nacht het debat gezien bij Pauw en Witteman? Ik kijk er nooit naar, maar heb vannacht een stukje gezien; en wat een kinderachtig gedoe.
Het gaat niet over 'ik heb ruzie met jou-jij bent niet aardig tegen mij' en 'ik kies voor jou, kies jij voor mij?' Zo komt het op mij, versimpeld, over. Basisschoolgedrag.
En die mensen moeten dit land besturen, belangrijke beslissingen nemen en voor onze welvaart zorgen.

Iemand zei het gisteren wel goed (weet niet meer wie). Die zei precies wat ik net zei; het gaat niet om 'aardig vinden'. Een land moet bestuurd worden, in tijden van crisis bovendien, so man up and do your damn job!

thoughts drabble

Previous post Next post
Up