"Капусняк татовий"

Feb 01, 2010 17:48



Скільки себе пам’ятаю капусняк варив тільки тато, і тільки у нього він мав якісь особливий смак. Цими вихідними я спробувала відновити те що бачила, рецепту як такого в тата не було, а мені не приходило в голову записати все детально. Перший раз я сама зварила капусняк без ребер, вийшло смачно, але то був не капусняк, так, капустяна зупка, а в суботу я спеціально для цієї події придбала копчені ребра, пропоную і вам спробувати смачний, ароматний капусняк


0,5кг копчених ребер
3 картоплини
1 морква
1,5ст квашеної капусти
75гр сушених лісових грибів
По куску кореня селери і петрушки
3-4 ст.ложки підсмаженого борошна(борошно на сухій пательні прогріваємо до світло коричневого кольору і «горіхового» запаху)
Лавровий лист 2шт, перець горошком, сіль, перець чорний мелений.
Гриби з вечора замочити, зранку відварити.
Ребра порубати на порційні куски, залити водою і варити на середньому вогні 1 годину, час від часу знімати піну, дати корені селери і петрушки і варити ще пів години. Дати відварені гриби, і проціджену через густе сито юшку з під грибів, додати картоплю порізану на кубики і моркву кружальцями, дати закипіти і проварити 5хв. До каструлі добавляємо добре промиту під проточною водою капусту, варимо до готовності картоплі, солимо і перчимо, даємо лавровий лист і перець горошком. Окремо змішуємо підсмажене борошно з водою, до консистенції рідкою сметани і через густе сито вливаємо до каструлі, добре переміщуємо і даємо ще покипіти 5-7хв. За бажанням в тарілку даємо зелень і сметану.

Українська кухня, Супи

Previous post Next post
Up