Найкраща кава там, де любов - у Вінниці відкрили нову кав’ярню

Feb 18, 2017 12:14

Валерій Сиверчук запевняє, що кращої ніж українська кава немає ніде у світі! І пропонує її  спробувати в своєму дивовижному закладі «Чорна кішка, білий кіт». Разом з якісною, переважно українською музикою, хенд-мейд цікавинками зробленими в Україні і… подорожами по всьому світу. 







На цьому тижні, у день всіх закоханих, відбулось відкриття атмосферної кав’ярні в самому центрі Вінниці. Точніше це тур-агенція «Мер-Ка-Ба», кав’ярня та каво-шоп всі поєднанні в одному приміщенні (площа Гагаріна, 2 Вінницький Універмаг).





Яка ж вона правильна кава? Відповідь на це питання точно знає власник цього незвичного і атмосферного закладу, щиро захоплений своєю справою оптиміст Валерій Сиверчук.
«У всіх країнах де я бував, я всюди смакував каву. Десь вона класна, десь ніяка», - починає розповідь про улюблений напій пан Валерій. «Я вважаю, що смажити зелену каву потрібно в себе вдома, тоді вона вийде найкраща. Непогано смажать у Італії, але не у комерційних закладах, звичайно ж. Зелена кава може зберігатись довгий час. А щоб приготувати ароматний напій вона потребує дбайливого обсмаження. І лише на сьомий день після нього каву можна пити, але вже через два місяці вона ніяка. Максимум скільки може бути свіжою обсмажена - півтори місяці, а свіжо змелена «живе» менше години. Тож найкраща кава та, яка приготована в тому місці, і тими людьми, які з тобою поряд», - пояснює він.





Від такої кількості різновидів кави як у вашому закладі голова йде обертом. Що саме особливе з ваших пропозицій?
«У нашому закладі кава завжди свіжо обсмажена і на вибір є сама різна: з різними відтінками смаку, привезена з різних країн. Пакуночок кавових зерен можна обрати та придбати тут. Смакові ідентифікатори - (беремо пакуночки навмання: ось - виноград, яблуко, ірис, інший - помело, жовта черешня, ківі, ще - полуниця, абрикос, кориця, мед) це для ще більшої насолоди. У нас можна придбати маленький пакуночок натуральної кави, вдома змолоти (навіть у звичайній кавомолці), заварити і насолоджуватись. Або скуштувати свіжу каву просто у нас - в кав’ярні є чотири різні кавомолки, для різних типів кави», - розповідає власник кавярні.



До кави ви пропонуєте солодощі. Звідки такі оригінальні торти та тістечка?
«Найнеймовірніші ексклюзивні смаколики від кондитера Олександра Сулими, є торти від «Насолоди» і різноманітні пряники та цукерки. Кожен знайде собі щось до смаку», - запевняє пан Валерій.


Ви служили на Сході, були в АТО. Чи був там час на каву?
«Я був замісником начальника батальйону і на каву часу не вистачало. Але мій замполіт завжди пригощав мене звичайною розчиною (а іншої там і не може бути) кавою. По п’ятницям - зі сгущенкою. Взагалі для мене тема війни дуже особиста і я не хочу акцентувати на тому, що я служив. На вході повішаю табличку, що один з бариста був в АТО, тому будь-які сепаратистські розмови тут не вітаються і музику тут слухають переважно українську», - переконує патріот і кавоман.





Які плани на найближче майбутнє? Як розвиватиметься кав’ярня-кавошоп?
«Плануємо проводити майстер-класи від наших бариста з приготування правильної кави, будемо надалі прикрашати наше маленьке приміщеннями всілякими виробами ручної роботи від яскравих українських авторів. У нас будуть чаї з різноманітними наповнювачами, фреші, смузі і навіть кероб (мій улюблений напій, до речі). У нас буде особлива кава від українця Вадима Грановського, який є чемпіоном Великобританії з приготування кави у джезві та міжнародним кавовим експертом. До речі, один з наших бариста - чемпіон України з латте-арту. Тож, приходьте смакувати!» - щиро запрошує власник незвичного закладу.





Завітайте до «Чорна кішка, білий кіт» - атмосфера там чудова: запаморочливі кавові аромати спокушають, смаколики ваблять. А ще ж є подорожі. І щира посмішка власника, який радо поспілкується з кожним відвідувачем.

кава, реклама

Previous post Next post
Up