Обратная связь от "Реанімаційного пакету реформ"

Nov 06, 2014 07:48

Ну надо же!
Месяц назад писал письмо в крайне заинтересовавший меня проект под названием "Реанімаційний пакет реформ".
Сегодня получил ответ.
Цитирую ответ дословно:
Доброго дня, Денисе!
Дякуємо Вам за відгук і за пропозиції.
Подібні ідеї і справді звучать, їх жваво обговорюють. Однак вони не відносяться до сфери, з якою ми зараз працюємо. Ми вирішили зосередитись на тих питаннях, які регулюють діяльність міліції безпосередньо, а також деяких аспектах у сфері кримінальною юстиції. У цих сферах ми маємо і фахових експертів, і досвід роботи.
Що ж стосується Ваших пропозицій, то це питання на перспективу. Вони, окрім того, викликають великий політичний резонанс і дискусія навколо цього в теперішніх умовах призводить скоріше до популізму, аніж конструктиву.Так, на жаль, склалась ситуація.
Питання необхідної самооборони дуже цікаве. Існують міжнародні стандарти щодо цього, які вимагають певного регулювання в усіх демократичних країнах. Тому це потребує додаткового вивчення і обговорення.
Щодо права на носіння зборї - питання дискусійне і в колах експертів, щодо цього є різні аргументи, тому одностайної думки немає. Що, знову ж таки, не виключає можливості запровадження таких змін в майбутньому. Скоріше за все для цього потрібна чітка політична воля. Ви правильно вказали на Асоціацію власників зброї, вони активно займаються лобіюванням цього і мають більшу компетенцію, тому я радила би Вам співпрацювати із ними по даному питанню.
Щодо легалізації проституції - подібний досвід є в багатьох країнах і це справді дозволило би вирішити деякі проблеми зі зловживанням з боку міліції. Однак, це питання також поза межами нашої компетенції, на жаль. Особисто я, як представник правозахисної організації, підтримую такий підхід і готова буду долучитись до ініціативи по легалізації проституції, якщо така буде запроваджена.
З повагою,
Марина Цапок
менеджер робочої групи
з реформування органів правопорядку

Очень приятно, что это не популистский проект, что это проект с обратной связью, что это проект не под крайние выборы, а с дальним прицелом. Не зря я голосовал за "Самопоміч", первые лица которой являются учредителями "Реанімаційного пакету реформ". Все с большим оптимизмом смотрю на эту команду, все больше вижу шансов, что она таки станет той самой "политической партией нового типа", которая так необходима Украине сейчас.

Украина, политика

Previous post Next post
Up