Pasaka

Mar 06, 2012 11:18

Vienoje, nei labai didelėje ir nei labai mažoje karalystėje gyveno karalienė ir jos pavaldiniai: patarėjai, ministrai, turtuoliai, vargetos ir kiti eiliniai ir neeiliniai piliečiai. Vieni gyveno geriau, kiti blogiau. Vieni pinigus laikė puodynėse, kiti - pas palūkininkus, treti, sąlyginai pavadinkim, saugyklose. 
Ir vieną dieną, nei tai gražią, nei tai negražią, ėmė ir nustojo veikti nei tai didelė, nei tai maža saugykla. Koks tada pakilo triukšmas, stumdymasis, muštynės bei "verksmas ir dantų griežimas"! Pykosi visi:  turtingieji,  patarėjai, net ir varguoliai, kurie turėjo šiokių tokių skatikų pasidėję į nei tai didelę, nei į tai mažą saugyklą.
Patarėjai kaltino saugyklos prižiūrėtojus, prižiūrėtojai saugyklos sargus, sargai slaptąsias tarnybas ir taip toliau ir panašiai. 
Vieni bėgo pas karalienę, treti pas patarėjus, kiti velniai žino kur, kol buvo nuspręsta sušaukti patarėjų sueigą ir išsiaiškinti kodėl buvo uždaryta nei tai didelė, nei tai maža saugykla.
Protingosios galvos ilgai ir nuobodžiai posėdžiavo, bet išvadų taip ir nesugebėjo pateikti, nes niekas, net patys išmintingiausieji, nei pati karalienė, nežinojo, kaip tai galėjo nutikti, kad ta saugykla ėmė ir užsidarė.
Kaltų paieškos taip užsitęsė, ką jie jau seniai pamiršo ko čia visi susirinko ir ką turi nuspręsti. 
Taip iki šiol ir posėdžiauja ieškodami, subinėj atsakingų asmenų.

Aplink balą, politinės ir ne tik pasakos

Previous post Next post
Up