"Minėjimai"

Jul 13, 2011 13:39

"Armija Krajova - pagrindinė Lenkijos pasipriešinimo Vokietijos okupacijai organizacija Antrojo pasaulinio karo metu. Armija atsakinga už karo nusikaltimus prieš lietuvius Vilniaus krašte. Armija Krajova čia kovojo tiek prieš nacių okupantus, tiek ir prieš lietuvius, laikydama Vilniją Lenkijos dalimi ir siekdama ją vėl prijungti prie Lenkijos.
Vilniaus rajone, Kriaučiūnuose, vyksiantis minėjimas prasidės šv. Mišiomis prie paminklo Armijai Krajovai." rašo delfi.lt. Man labai įdomu, nuo kada tokios "šventės" yra švenčiamos?
Pikčiausia, kad prie nesantaikos kurstymo ir tokių, ale, "švenčių" organizavimo įsitraukia Vilniaus rajono savivaldybė. Ši Lietuvos VALSTYBINĖ ĮSTAIGA, pabrėžiu - VALSTYBINĖ, prisideda prie lietuvių-lenkų nesantaikos kurstymo. Argi už tai nėra numatyta atsakomybė? Argi ši įstaiga nėra Lietuvoje? Kodėl Es tyli subinę suraukus, kai tuo tarpu SS legionieriai Latvijoje yra smerkiami? Visiems įvykdytiems nusikaltimams turėtų būti vienodas vertinimas, nesvarbu kokio jie masto, nes nusikaltimai ir yra nusikaltimai. 
Taip, istorijos neišbrauksi ir neperrašysi, bet toks ažiotažas ne tik kad nepadeda sutvarkyti santykių tarp lietuvių ir vietinių lenkų, bet dar suteikia drąsos reikalauti to kas vietiniams lenkams nepriklauso (gatvių užrašai, užrašai ant autobusų dviem kalbom ir t.t.)
Iškilusios problemos nutylėjimas ar ignoravimas kartais padeda, bet ne šiuo atveju. Nutylėjimas - reiškia pritarimą, pritarimą veikti prieš Lietuvą ir jos įstatymus. Šiandien neprotestuojame prieš tokius minėjimus, kita kartą neprotestuosime prieš invaziją į Lietuvą.
Ar dar liko lietuviuose kiek nors savigarbos sau ir savo valstybei? O gal tai tik mūsų politikų bėda ir savigarbos neturėjimas, jei iš visų atsirado tik vienas, kuris sugebėjo pareikšti nepasitenkinimą šiuo klausimu?
Manau , kad liaudiška išmintis "Laikas -  geriausias gydytojas" neišspręs iškilusios problemos, tai turi padaryti mūsų valdžios atstovai. Laikas, šiuo klausimu, nėra geras patarėjas. Laikas prives ne prie klausimo išsprendimo, o prie smurto aktų, nes manau kad atsiras asmenų, kurie pereis nuo žodžių prie veiksmų ir už tai juos kaltinti negalėsim, nes valdžia nebus nieko padariusi, kad ši problemų būtų iki galo ir visiems laikams išspręsta.

Aplink balą, istorija, faktai

Previous post Next post
Up