Ljournalist.UA #20

Feb 28, 2010 23:13

Життя

joanerges:
.....Lost in Translation - спроба № 2
Кляті європейські бюрократи мене геть заплутали. Лінк, який я дав на резолюцію ЄП, насправді - на один з її проектів. Довелося пхати пост в статус "приватно" й копирсатися на їх сайті. З'ясувалося, що було кілька проектів резолюцій щодо України. Є й спільний проект резолюції від різних депутатських груп.
З коментарями | Без коментарів

Думки

gapan:
.....Я мушу публічно зізнатися
Я - асимільований москаль.
Я мікс культур і світоглядів, етно-національна химера.
Довгий час свого життя я не міг сам собі дати відповідь на запитання "хто я є?" і всяко уникав ситуацій, де подібне питання могло б виникнути.
Русскій? Та ні - російська культура, чай-самовар, водка-матрьошка і Пушкін-Лєрмонтов далекі від мене, як звізда Альфа-Центавра.
Білорус? Точно ні, я про Білорусь навіть нічого не знаю, окрім того, що звідтам походить мій рід.
Українець? Тоже ніби-то, ні - бо ж говорю російською, а отже - москаль, ворог нації, людина без права на національність і самоідентифікацію.
І врешті-решт (з великої участі моєї коханої) мені вистрілило: то ж заб'ю на ці складнощі і буду українцем! І я сам визначив свою національність, навіть якщо всі стверджують, що таке не буває. Звісно ж, я не припинив спілкуватись російською мовою, але тепер я це роблю тільки тоді, коли це необхідно або зручно. А мій default system language - це вже багато років українська мова.
З коментарями | Без коментарів

Цікавинки

ua_archi:
.....Львів, Чорна кам'яниця
Чорна кам'яниця, житловий будинок ч. 4 на площі Ринок у Львові, архітектурна пам'ятка. Збудована 1577 П. Красовським у стилі ренесансу. 1875 - 1877 відновлено аттик і портали, 1884 надбудовано 4 поверх. Фасад і наріжні пілястри вкриті тесаним каменем. Фасад оздоблено орнаментами і сюжетною різьбою. У Чорній кам'яниці тепер міститься історичний музей.
З коментарями | Без коментарів

diversey-ua:
.....God bless america
Більшість з вас напевно бачила картину Ґранта Вуда American Gothic.
З коментарями | Без коментарів

eosunknown:
.....Домбай
Минулий тиждень я провів частково в поїздах, частково в Києві і частково в країні, в якій стан перманентної війни, в селі Домбай.
Обережно, трафік.
З коментарями | Без коментарів

kamienczanka:
.....Увага! Пост атакований сапфірами
Вранці 12 лютого відправляємося в наступну точку, прославлену ЮНЕСКівським списком світової спадщини: голандське фортифіковане місто Галле. Це вже не західне, а південне узбережжя Шрі-Ланки.
З коментарями | Без коментарів

ledilid:
.....Мюнхен. Зима. Парк Німфенбург. Гуси-лебеді
Кажуть, хто не був у замку Німфенбург - той не був у Мюнхені.
Як відомо, під час першої, "бандерівської", поїздки до столиці Баварії ніякі Німфенбурги ми бачити не могли й близько. А тепер-от Німфенбург таки відвідали.
Щоправда, цей візит був неповноцінним. Адже, по-перше, на вулиці зима, й частина паркового комплексу закрита для входу публіки, та й красоти менш яскраві. По-друге, наша явка припала на Жирний вівторок - католицьку Масницю, і для відвідувачів був закритий навіть головний палац.
Обережно, трафік.
З коментарями | Без коментарів

nick-coll:
.....Джур-Джур
Джур-Джур - найбільш повноводний та красивий водоспад Криму. Починається водоспад з вапнякового виступа, з якого вода широким потоком долає 16 метрів висоти. Не надто багато, проте достатньо для створення красивого й захопливого гідродійства.
З коментарями | Без коментарів

Культура

mr-brut:
.....Усілякі бетмени, люди-павуки
Ірландець Дарен Шен вже у юнацькому віці міг похвалитись мегабайтами власних оповідань та сценаріїв. Один з них - сценарій чорної комедії “День у морзі” - здобув визнання на телевізійному літературному конкурсі, коли автору було 15 років.
З коментарями | Без коментарів

Світлини та графіка (обережно, трафік)

andy-babubudu:
.....Полісся під Києвом
Поліські хатки, церкви та вулики.
З коментарями | Без коментарів

joanerges:
.....Старі українські листівки

З коментарями | Без коментарів

submarina28:
.....Київ. MORE азалій
Азалії, як і орхідеї, цвітуть у Ботанічному саду, що на Печерську, саме тоді, коли ейфорія від снігу зникає і починається відлік на дні до тепла. Отут можна випередити час і...
З коментарями | Без коментарів

Гумор

mykolap:
.....Дива
Можливо тільки в Києві - столиці божевільних.
З коментарями | Без коментарів

nemyrych:
.....Чума на оба ваші дома
Біда не приходить одна.
З коментарями | Без коментарів

На сьогодні дякуємо:
ilyuxaif, vechernamore.

Не забуваємо також, що від вас залежить зміст кожного випуску! Якщо ви, блукаючи просторами ЖЖ, побачили цікавий пост, то просто пришліть його нам на пошту ljournalist.ua@gmail.com або в коментарі. Бажано також вказати свій нік, щоб ми знали кому віддячити. Не обов’язково писати анотації чи щось осмислене: просто відкрийте пошту або «Додати коментар», вставте скопійоване посилання та натисніть «відправити».

Ми перевіримо всі посилання!

А ще, дуже вдячні будемо вам, якщо ви дасте рекламу цієї спільноти в себе в щоденнику.
Previous post Next post
Up