Фото провокаторів на студентській демо 28.02.11

Mar 03, 2011 18:29




Широкому загалу пропонується підбірка фото провокаторів зі студентської демонстрації, що відбулася у Києві 28.02.11 в рамках кампанії "Проти деградації освіти". Студенти виступали проти підвищення плати за навчання, скорочення держзамовлень та інших ініціатив влади, що призводять до деградації освіти та науки України (зокрема проект нового закону про вищу освіту). Одночасно акції з такими ж гаслами пройшли в багатьох містах України.

Це вже не перша подібна демонстрація. 31 січня у 7 містах понад 2 тисячі студентів виходили на протест з тими ж вимогами. Тоді можновладці пообіцяли взяти до уваги пропозиції молоді і провести щироку дискусію, проте цього не відбулося. Наразі депутати обіцяють не приймати закон до внесення до нього суттєвих правок. Але цього разу, на жаль, акція не обійшлась без провокацій...

Що ж до провокації 28.02.11, то акція, як і попередні в рамках кампанії, була заявлена як безпартійна. Проте зранку на місці збору опинилися активісти однієї відомої націоналістичної парті ї і кількох менш відомих, представники парамілітарних нео-нацистських угруповань. Відомі журналістам партійні функціонери вирішили "доєднатися" (за їхніми словами) до студентських протестів, і тому зареєстрували свою акції у той же час і у тому ж місці.

Пряма дія, Україна, наці, профспілки, націоналізм

Previous post Next post
Up