Інтерв’ю з активістом окупаційного страйку студентів у Відні

Nov 09, 2009 17:36



Чому ви зважились на окупацію? Як і коли ви захоплювали будівлю, і чому ви обрали саме цей, а не інший простір?

Після довгих років виснажливих боїв між студентами, викладачами та ректоратом наше невдоволення було очевидним. Однією з основних причин стало послідовне згортання демократії в Академії мистецтв, яке відбувалось паралельно із розширенням повноважень ректора. Навіть вибори ректора викликали значне невдоволення. Через державні постанови Клементина Делісс, яка подала заявку на роботу ректором, зазнала статевої дискримінації і не була обрана, хоча з усіх кандидатів лише вона користувалась широкою популярністю серед студентів, викладачів та сенату.

Наша мета полягала в тому, щоб не впадати у політичну безпорадність, яку ми відчували протягом тривалого періоду, а брати активну участь у процесі політичної дискусії.

22 жовтня ректор академії Стефан Шмідт-Вульффен підписав нову угоду про розвиток і фінансування, яка містила реалізацію Болонського процесу. Зокрема на цій стадії впроваджувалась система «бакалавр-магістр» для викладацького відділу і відділу образотворчого мистецтва.

На знак протесту проти наступу неолібералізму на освіту студенти організували прес-конференцію, яка вилилась в окупацію головного залу.


окупація, страйк, Австрія, пряма дія, Європа, студент

Previous post Next post
Up