Брудні ігри української політики, або Коли нема чого показати

Oct 20, 2008 20:41


Олесь Кириленко
Що занадто - то не здраво. Вочевидь, про це забули головні гравці української великої політики. Чергові позачергові вибори нікого вже не дивують, та й особливого ажіотажу не викликають. Привернути увагу простого українця до подій у Раді можно було б, перириваючи періодично трансляцію її засідань боями дівчат у бікіні в грязюці. Принаймні, так вирішили учасниці жіночого руху “FEMEN”, що провели театралізовану акцію “Брудні ігри!” проти позачергових виборів до Верховної Ради України 19 жовтня на Майдані Незалежності.За видовищність дівчатам можна поставити тверду «п’ятірку»: актриси у купальниках кольору символіки трьох основних політичних сил боролися на імпровізованому трикутному рингу, поливаючи одна одну справжньою грязюкою. «Тренери» також були схожі на Юлю, Вітю та ще одного Вітю. Після тривалої бійки, втомившись від спостерігання такого видовища, «вболівальники» почали скандувати гасла про те, що їм би краще працювати на благо країни, а не битися за рахунок електорату.



“Ми бачимо, що сьогодні політики просто борюкаються в грязюці указів, постанов та компроматів у боротьбі за владу і повноваження. Наші державні діячі настільки звикли гратися у вибори і розподіл влади, що цілком обґрунтовано складається враження, що ні на що інше вони не здатні. Напевне, в такий спосіб влада намагається замаскувати свою політичну імпотенцію», - наголосила лідер «FEMEN» Анна Гуцол.



Ідея акції”Брудні ігри!” знайшла підтримку серед перехожих.



Справді, мало хто вже вірить у можливість докорінних соціальних змін через ці вибори. Проте позитивного меседжу, крім «давайте праціювати, закони приймати» - не було. Альтернативи існуючим політичним силам поки що немає. От і доводиться привертати увагу оголенними жіночими тілами, якщо більше не можна нічого путнього показати…

Інфопорн

акція, партійна політика

Previous post Next post
Up