май пешн.

Mar 27, 2011 04:12


1 квітня відкривається перша у Львові школа танцю на пілоні Caramel Pole Dance. Частинку інтерв'ю ше до публікації в друці запощю тут.

Новий погляд на весну - з висоти пілону!

Світ охопила лихоманка poledance - танцю на пілоні. І це не стриптиз, як багато хто думає, - радше естетичне, жіночне шоу і акробатика для покращення форми. Оксана Попик - засновник „Першої у Львові студії танцю на пілоні Caramel Pole Dance”, яка має неабияку популярність серед львів'янок. З досвіду балету, танців, музики Оксана поєднала педагогічні і творчі здібності, щоб, починаючи з індивідуальних тренувань в маленькій квартирі, за менш ніж два роки відкрити вже власну школу танців. Ось про що вона розповіла.

Полденс - підходить для кожного 
Попередня підготовка в полденсінгу - не головне. Іноді тим, хто займався до того якимись танцями, тяжко призвичаїтися до вертикальної перекладини. Так, попередня підготовка допомагає, але базу всім доводиться брати з нуля, оскільки полденс - специфічний напрямок. Головне в досягненні успіху - позбутися комплексів у своїй голові. [...]

Чоловіки і пілон - поєднано!
Специфічна категорія учнів - хлопці. Наразі це лише стриптизери, проте вже є зацікавлені танцютисти. Вони хочуть займатися полденсом, як ще одним видом танцю для підтримки форми. Це на рівні спортивної гімнастики і акробатики. Найтяжче чоловікам на пілоні звикнути до больових відчуттів при контакті шкіри і металу, адже на такій фіксації базується велика частина елементів. Сильній половині людства це відчуття перенести важче, як виявилося. Але всеодно звикають.

[...]

Боротьба зі стереотипами
Спочатку багато людей вважало, що полденс - це стриптиз. Та й зараз, хто не знає, що це таке насправді, так може відноситися до цього танцю. Але я багато працюю над тим, щоб львів'яни сприймали це як спорт, як чудовий спосіб для підтримки форми, розкриття своєї чуттєвості. Наша школа - єдина у Львові, яка не пропонує ученицям працевлаштування в клубах. Якщо дівчата хочуть іти працювати в стриптиз-клуби - програма для них інша. Але 85% людей займаються суто для себе. Ми працюємо в напрямку популяризації цих танців через полденс-вечірки, змагання. Нічого не маю проти стриптизу, але вважаю, що оголеність танцівниці просто відволікає від пластики і трюків.

Отож, настав час привести до ладу фігуру, відкрити свою жіночність та пластичність - і зробити це ефективно і стильно! Головне - забути про свої комплекси і упередження. І хоча б спробувати осідлати пілон :)

розмовляла Ляна Мицько
повну версію матеріалу шукайте в новому випуску газети "П'ятниця"







мойо-радноє, poledance, дивні люди, інтерв'ю

Previous post Next post
Up