Бразильське графіті на стінах Шотландії

Aug 04, 2009 16:27

Предки власників замку звалися de Boyville і прийшли з Нормандії до берегів Британії ще з Вільгельмом Завойовником у 1066 році. Звісно, не в гості прийшли, а забрати англійську корону - на те він був і Завойовник, той Вільгельм І. Сучасна гілка, згодом просто Boyle, остаточно оселилался на землі Kelburn 1140 року. Екскурс в історію мінімальний, просто для того, щоб уявити собі, скільки може жити одна родина на одній території.

Мене такі факти вражають, тому що для пост-совкового простору, після всіх наших воєн і примусових переселень важко уявити, що таке взагалі реально. Kelburn - не лише один із найстарших замків Шотландії, він є дійсно рекордсменом по періоду проживання в замку однієї родини, бо збудували його у 1200 році. До нас він дійшов в образі і перебудові 1581 року і не змінювався аж до 2007.

Але сімейство виявилося оригіналами, що капітально труханули свідомість місцевих селян-носіїв історії, запросивши до себе 4-ох найкращих графітчиків Бразилії для рістайлінгу сімейного гнізда.



Після місяця роботи - ось який результат. Багатьом подобається, але не місцевим селянам. Ну, на традиційний похмурий шотландський ландшафт така краса вже не тягне.



Було:





Стало:














субкультури, арт, історія, архітектура

Previous post Next post
Up