Help in Ukranian needed!

Mar 08, 2012 18:44


Hi, for my youtube video I need to edit this text in Ukranian. Please. print big letters where stress should be done. I am fluent in Ukranian, read modern Ukraninan books, but Moscovitian accent  HAVE TO make this text sounds little funny, but not not-understandable.

Звернення військового генеалога Семьонова Віталія Вікторовича до українців

Дорогі українські друзі!

Я історик, багато подорожуючи (мандруя) України (ою), я на жаль, бачив що дуже багато людей похилого віку, особливо тих, хто живе в селах, не знає про існування. веб-сайту Obd-memorial  кропка ру чи podvignaroda кропка ру.

На цих сайтах міститься кілька мільйонів документів про солдатів-українців, які загинули в роки Великої вітчизняної війни, а на сайті подвігнарода.ру кілька мільйонів нагородних листів, які свідчать про численні подвиги українського народу.

Тому пропоную вам гарне і важливу справу на травневі свята. Якщо у вас є можливість бувати в якому-небудь селі, де живуть бабусі й дідусі, які ніколи ніякої інтернет не бачили, перед черговою поїздкою туди зробіть з сайту ОБД-меморіал.ru список тих, хто був призваний до Червоної армії з цього села і загинув на війні. Я гарантую Вам, що в кожному селі ви знайдете кілька людей, для якого ця інформація буде абсолютно новою и дуже важною.

До речі, У вашому місті чи селі, звичайно, є пам'ятник тим, хто загинув на війні. Подивіться, чи є він в каталозі пам'яток на сайті pomnite-nas.ru і якщо його немає сфотографуйте пам'ятник і пошліть його н ацей сайт. Автори сайту обов'язково внесуть його в каталог.

Також хочу звернути вашу увагу на сайт я пам'ятаю http://iremember.ru/ Цей проект російського історика Артема Драбкіна містить велику кількість інтерв'ю ветеранів війни. Якщо у вас є знайомий ветеран, або людина, яка пережила війну, і він говорить российскою або виможете перевести його розповідь на російський, його історію можна було б послати на цей сайт.

Яка шкода, що такого порталу усної історії немає на українській мові. А як було б добре щоб з'явився такий проект на українському.

Якщо ви підете моїм ідеям, я бажаю вам успіху і завжди готовий допомогти радам у тому, щоб сучасна Україна більше знала про героїчну роль українського народу у Великій вітчизняній війні.
Previous post Next post
Up