"Осіння листівка" або "Яблунька"

Oct 27, 2014 01:06


Не секрет, що для розвивання у дитини навичок до читання, лічби та письма діток не слід обмежувати у їхньому бажанні малювати, вирізати, ліпити, клеїти, складати мозаїку (в тому числі пазли) та конструктор. Ось тому уроки праці та малювання не менш важливі, аніж математика, читання та письмо. А зробити ці уроки цікавішими можна різними способами, наприклад залучаючи до проведення уроку нових людей з цікавими ідеями.
Саме з цієї причини я провела урок праці в 1-А класі Коломийської ЗОШ №6 (такий собі майстер-клас для першачків). Дітки невеличкі, без необхідних навиків роботи з папером, тому весь процес був не так щоб дуже творчим, швидше експериментальним та заохочувальним. Зате, брак дитячої підготовки з лишком компенсувало безстрашне завзяття до чогось нового та сильне бажання зробити своїми руками повноцінну листівку для подарунку комусь з рідних. Ще й тема така актуальна - "Осіння листівка" або "Яблунька".





Техніку виконання обрала традиційну для моїх майстер-класів - паперопластику з аплікацією, і в роботі використовували прості інструменти та матеріали: офісний кольоровий папір, олівець, лінійка, клей, ножиці. Так як діти першого класу лише починають навчання роботи з папером, завданнями уроку були: розвиток дрібної моторики пальців, гармонійне поєднання кольорів, компонування елементів на аркуші та акуратність роботи з папером та клеєм.

Покажу вам як то було, а заразом викладу покрокову інструкцію до виготовлення листівки, раптом хтось з вас захоче створити таке деревце зі своєю дитиною чи в своєму класі на уроці.

арт, Коломия, паперове мистецтво, дизайн, листівка, діти, майстер-клас, ліля тєптяєва, паперова пластика, творчість, мистецтво, аплікація, папір

Previous post Next post
Up