Mä löysin jotain itselleni merkittävää taannoisesta keskustelusta idealistiystäväni kanssa. Puhuttiin taiteesta ja taiteen merkityksestä, siitä, mikä on hyvää taidetta. Tää keskustelunaihe pursuu yleensä mul jo korvista, mut jotenki siihen taas ajauduttiin. Idealisti esitti, että taiteen ei tarvitse olla kriittista tai älykästä. Se riittää, että
(
Read more... )
Vähän diipimmät pohdinnat vaan monimutkaistaa asiaa. Esim. onni kompromissina: missä vaiheessa asiat ovat riittävän hyvin siihen, että uskaltaa "heittäytyä onnelliseksi"? Tai sitä vastoin onni välinpitämättömyytenä: tarkoittaako onneen heittäytyminen silmien sulkemista, valikoivaa katsetta vaiko jonninmoista ajatussuodinta?
Ns. vapaalla taiteella on kait sellainen hyvä puoli, että sen puitteissa mm. tällaisia asioita voi käsitellä ilman vedenpitävää analyysiä tai pilkuntarkkaa käsitteistöä. On lupa ja (tiettyyn pisteeseen saakka) vapaus yrittää katsoa asioiden/ilmiöiden läpi, tai ainakin eri näkökulmista/erilaisin linssein. Vapaalla taiteella tarkoitan yhteiskunnan tukemaa taideinstituutiota, tai oikeammin sen piiristä sikiäviä tuotoksia. Ja vapaus on tietenkin hyvin suhteellista. :)
Reply
Leave a comment