Минулі події. Спочатку про розвивалки

Sep 09, 2013 11:53

Маю трохи часу. Буду згадувати події за останні місяці... Давно мене тут не було...
Літо так швидко минуло... І осінь настала відразу холодна... Напевно, тому, що я боюся холодної зими - не хочу так мерзнути як минулої зими. Це було, звичайно, не критично (не замерзли ж :), але досить неприємно ходити по хаті в светрах і думати лише про одне - якби то зігрітись... Ось і зараз так... Зараз просто шкода включати опалення - ще ж майже літо. Але інколи "замерзаю" так, що все таки включила опалення на кілька днів - відразу стало приємніше :)

Перший тиждень осені минув насичено. В світлі того, що я все-таки вмовила Василя не давати Мартусю в перший клас (хоч і до найкращої вчительки, яка вчила ще мого мужа, а потім Теодора і Ольвію), вирішили зайнятись освітою Мартусі та Евелінки в розвиваючих гуртках. Марта займалася у Львові з 2-х років. їй це дуже подобається. А минулий рік у Трускавці ходила на танці, малювання і музику, цього року це все залишається, вирішили додати ще підготовку до школи і англійську її рівня.

Побували ми з Мартусею та Евелінкою на кількох демонстраційних заняттях в кількох різних розвиваючих школах Дрогобича (в Трускавці таке немодно :). Таки знайшли хороші заняття (в школі Babyclub і Helen Doron). Найдорожчі, правда, але хоч не шкода часу і тих грошей. А якщо ще врахувати добирання з Трускавця... Але, думаю, що зможемо (чесно кажучи, і мені надоїло в хаті сидіти безвилазно... :). Так виглядає, що чотири рази на тиждень ми в Дрогобичі (понеділок, середа, п"ятниця і субота). А якщо врахувати ще мої консультаційні години в Єпархії та Карітасі, то ще плюс два-три дні... Може переїхати в Дрогобич? :)

В Трускавці теж потрохи налагоджується моя праця. Двічі в тиждень маю лекції для відпочиваючих в клубі щасливих людей (біля бювету). З цим правда трохи ще працювати - кількість слухачів буває від 1 до 12 :). Але мені цікаво і організатори цієї ідеї мене підтримують, щоб не падала духом. Кажуть, що відпочиваючі просто мусять звикнути, що в певні дні і години є лекція з психології "Гармонії відносин" (дуже обширна тема, включає все від особистої гармонії, емоцій, хворіб (тут це дуже актуально, бо ж всі їдуть в Трускавець лікуватись) і до стосунків у сім"ї, у парі, батьків з дітьми - все, що кого цікавить).

А ще буде Порадня Карітасу у Трускавці - там теж буду мати консультаційні години. Все, про що я мріяла минулого року, збувається... Навіть не віриться, бо вже "розслабилась і попустилась". От тепер і думаю, а нащо воно мені? І чи зможу я те все охопити? Буде видно...

Ще хочу похвалитись Евелінкою. Якщо Марту на всіх заняття хвалили і це я сприймаю нормально (вона ж все таки займається з раннього дитинства), то коли хвалять Евелінку - я дійсно тішуся. Бо ця дитина ще ніде не займалася, але на заняттях з однолітками, які вже трохи повчились - не уступає їм в розвитку і логіці: спокійно складає геометричні фігури, підбирає по розміру, кольору, добре рахує і загалом впевнено все знає :). Дякую всім своїм старшеньким, які бавлячись, розвивають меншеньких!!!

Ось такі мої меншенькі принцеси:




щоденник, Ліля, Меншенькі, Мартуся, школа, Евелінка

Previous post Next post
Up