Bilietėliai-talonėliai

Mar 03, 2009 11:30

Nagi žvilgtelkim į dar vieną "Lietuvos vakar" mikropraeitį.

Bilietukai. Autobusų ir troleibusų. Loterijos. Talonėliai. Be jų sovietmetis, o ir pirmieji atkurtos Nepriklausomybės metai neįsivaizduojami.



4 kapeikų troleibusinis. Net pats nepamenu ar teko naudotis, bet vaizdas labai matytas. Matyt teko.




autobusinis mėlynasis su lentelėm ir skaičių stulpeliais. Dardėdamas 44 km rajoniniu autobusu iš Jurbarko į Seredžių (dažniausiai tekdavo stovėti) į tas lenteles žiūrėdavau-žiūrėdavau.



Irgi autobusinis berods, tik dar paprastesnis. Šito būdavo įdomūs ornamentai kitoje pusėje - nei tai bangos, nei sraigių kriauklelės.




O va toks man nepastiaikė, bet gal jį nusipirkti teko jums?

Loterijos bilietai.


Na, tokio įsigyt neteko.





Bet va šitie trisdešimtkapeikiai, manau, daugeliui pažįstami iki skausmo. Esat ką nors išlošę? O kur reikdavo sutikrinti rezultattus - laikraščiuose ar bėgti į pašto skyrių?

Ir įdomiausia - talonėliai.

Pradėkim nuo senesnių, 1947-ųjų talonėlių druskai ir žibalui, net degtukams ir arbatžolėms. Aišku, aš tokių jau negaliu atminti, bet va daiktinis įrodymas, kad - buvo!





Einam toliau - stagnaciniai 1982-ieji. Talonas koncentruotų pašarų įsigijimui. Gal kas nežino kas tokie koncentruoti pašarai? Tokios granulės, kartais žolės miltų, kartais dar ko+pridėta visokių mineralinių medžiagų ir t.t. Mes, berods, šerdavom jais karves ir nutrijas, gal triušius. Jau nepamenu.





Šalia - irgi maisto, tik žmonėms, talonėlis. Nelabai tokio matęs, bet įdomu, kad galiodavo jis tik antrą ir ketvirtą mėnesio ketvirtadienį ir penktadieniais-šeštadieniais.

Ir pagaliau - alkani pirmieji Nepriklausomybės metai. 1990-1991-ųjų talonėliai.


    



1990-ųjų makaronams, druskai, margarinui (kiek makaronų rūšių šiandien rasite net atkampiausioje parduotuvėje?). 1991-ųjų muilui (tas pat klausimas).
Previous post Next post
Up